NASA anunţă că o sondă spaţială a ajuns la marginile Sistemului Solar!

+2 click pentru
galerie

NASA anunţă că Sonda spaţială americană Voyager 1, lansată în 1977, se află la marginile Sistemului Solar. Voyager 1 este primul obiect fabricat de oameni ce se va deplasa în spaţiul interstelar.

În 1977, Nasa a lansat în spaţiu două sonde Voyager, la un interval de o lună distanţă. În ciuda trecerii timpului, cele două sonde spaţiale se află şi acum într-o stare bună de funcţionare. Programul Voyager are ca obiectiv studierea planetelor din afara Sistemului Solar şi deja cele două sonde au parcurs planetele planetele Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun şi 48 dintre sateliţii acestora, informează nasa.gov.

Sonda e de mărirea unei maşini şi are în dotare o antenă şi un radio care îi permite să facă legătura cu Terra. Deşi avea şi un aparat foto, acesta a fost dezactivat în urma cu 23 de ani, pentru a economisi energia.
Datele transmise de cele nouă instrumente aflate la bordul fiecăreia dintre cele două sonde au făcut ca această misiune de explorare a Sistemului Solar să devină cea mai fructuoasă, din punct de vedere ştiinţific, din întreaga istorie spaţială. Având baterii, sonda poate rătaci prin spaţiu până îm anul 2025. Potrivit NASA, următoarea destinaţie este o stea din constelaţia Ursa Mică, de care se va apropia în circa 1,7 ani-lumină (40.000 de ani).

Foto: Captură Video

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro