Ne protejează cafeaua de cancerul la ficat? Iată ce arată un studiu!
Publicat pe 24.10.2013 la 10:50 Actualizat pe 24.10.2013 la 10:50
Un studiu a demonstrat că cel mai răspândit tip de cancer la ficat poate fi redus prin consumul de cafea.
Un studiu a demonstrat că cel mai răspândit tip de cancer la ficat poate fi redus prin consumul de cafea.
Cercetătorii susţin că trei ceşti de cafea pe zi reduc riscul de cancer la ficat cu mai mult de 50%. Consumul de cafea poate reduce apariţia celui mai răspândit tip de cancer la ficat, carcinom hepatocelular, cel puţin aşa arată cea mai recentă meta-analiză efectuată pe această temă, ce a fost publicată în Clinical Gastroenterology and Hepatology. Oamenii de ştiinţă au subliniat că majoritatea cancerelor la ficat pot fi evitate prin vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, dar şi prin reducerea consumului de alcool sau tutun.
Foto: Hepta
Citeşte şi: