Noi modificări în programele şcolare! Ministrul Educaţiei a făcut anunţul! Uite ce îi aşteaptă pe elevi

Din septembrie 2017, elevii din clasele V-IX vor învăța după programe școlare revizuite la toate disciplinele, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, conform A1.ro.

În anul 2017 prgramele şcolare vor fi revizuite. "Începând cu luna septembrie 2017 va trebui să avem și vom avea, vă garantez acest lucru, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe școlare revizuite la clasele V-IX integral la toate disciplinele", a afirmat ministrul.

Clasicul catalog școlar, pe cale de dispariție

Ministrul Educaţiei a mai adăugat că până în ianuarie 2016 trebuie finalizate planurile cadru pentru programele școlare de la clasele V-XII, prioritatea având cele pentru clasele V-IX. "Vom stabili procentul între orele alocate trunchiului comun (discipline obligatorii) și orele alocate curriculumului la dispoziția școlii. Pasul doi — numărul de ore total pe săptămână, pasul trei — disciplinele care vor face parte din programa școlară, inclusiv de clasa a IX-a. După care se va trece în perioada ianuarie 2016 — noiembrie 2016 la revizuirea programelor școlare, inclusiv a lecturilor obligatorii la română la clasa a IX-a", a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Sursă foto

Citeşte şi

O elevă de nouă ani s-a aruncat de la etajul patru, din cauza unui motiv incredibil! Ce o obliga tatăl ei să facă

EVALUARE NAŢIONALĂ, sesiune specială! Ce examen susţin astăzi elevii de clasa a VIII-a

E.V


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro