Noua izoletă românească! Militarii români se pregătesc pentru faza de producție

+4 click pentru
galerie

Noua izoletă românească! Militarii români se pregătesc pentru faza de producție © facebook

În contextul crizei de coronavirus care a invadat România, dar și a lipsei de echipamente medicale, militarii români au început pregătirile pentru producția unor izolete marcă proprie.

Astfel, Cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat un sistem performant de evacuare pentru personalul medical contaminat cu agenți biologici.

"Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.", se arată în anunțul postat de Ministerul Apărării Naționale pe pagina de Facebook.

Izoleta 100% românească se pregătește de producție

În postare se mai precizează și data finalizării prototipului noii izolete, efectuat în colaborare cu o firmă specializată în producția echipamentelor de protecție.

"Prototipul a fost finalizat în data de 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic STIMPEX SA, specializat în în producția de echipamente de protecție CBRN, care a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit materiale, materii prime și manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.", mai spun reprezentanții MAPN.

Produsul a fost testat și omologat de către specialiștii Departamentului pentru armamente și cercetători științifici din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare. În acest fel, au fost create condițiile necesare pentru a începe procesul de producție al noii izolete concepute în România.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro