Nouă semne care îți dovedesc că ești mai deștept decât te crezi! La ultimul sigur nu te așteptai
Publicat pe 13.11.2017 la 17:20 Actualizat pe 13.11.2017 la 17:42
Lumea științifică a dezvăluit că există o serie de nouă semne prin care poți realiza faptul că ești o persoană deșteaptă și dezghețată la minte. Pentru a afla care sunt acestea, urmărește materialul de mai jos.
Lumea științifică a dezvăluit că există o serie de nouă semne prin care poți realiza faptul că ești o persoană deșteaptă și dezghețată la minte. Pentru a afla care sunt acestea, urmărește materialul de mai jos.
Conform brightside, există nouă semne prin care realizezi că ești mai deștept decât te crezi.
1. Ești predispus să fii leneș. Un experiment a arătat că persoanele cu un IQ ridicat sunt susceptibile de a fi "îngropate" în gândire și de a fi mai puțin active, în timp ce persoanele obișnuite sunt plictisite mai des și încearcă să-și umple programul.
2. Uiți de lucruri mici. O memorie perfectă a fost întotdeauna un semn de inteligență, dar cele mai recente cercetări arată că uitare este cea care indică într-adevăr un nivel ridicat de intelect. Creierul nostru uită din două motive: în primul rând, ajută la adaptarea la noile condiții și, în al doilea rând, eliminarea lucrurilor mici sumarizează informațiile și prezintă imaginea completă. Nu vă supărați când ați uitat din nou ceva neimportant: poate că memoria voastră a făcut spațiu pentru idei noi.
3. Înjuri ocazional. Se pare că vorbele obscene din conversație nu indică în mod necesar inteligența scăzută. Din ce în ce mai multe studii demonstrează că persoanele care jură adesea au un vocabular mult mai larg, ceea ce reprezintă un semn al unui IQ ridicat. Dar, desigur, fiți atenți la convorbire: este îndoielnic că utilizarea excesivă a obscenităților va face o impresie bună.
4. Ai încredere în oameni. Oamenii inteligenți s-ar spune că nu au încredere în nimeni. Cu toate acestea, oamenii de știință au demonstrat că indivizii inteligenți au, de fapt, mai multă încredere. Probabil din cauza faptului că ei văd viața mai bine. Cercetatorii spun, de asemenea, că cei care au încredere în alții au nervi solizi și mult mai puține probleme de sănătate. Deci încrederea nu este doar plăcută, ci și bună pentru sănătatea ta.
5. Deții o pisică. Unele studii arată că persoanele care preferă pisicile sunt mai calme, mai sensibile și au un IQ mai înalt, în timp ce iubitorii de câini sunt mai activi, mai deschiși altora și sunt obișnuiți să respecte regulile. Fiecare alegere are avantajele sale, dar un lucru rămâne neschimbat: un amic cu blană aduce o mulțime de dragoste în casa ta, și asta e mult mai important decât orice test.
6. Nu-ți place carnea roșie. Sondajele recente au arătat un fapt curios: persoanele cu un IQ ridicat preferă carnea de pasăre, peștele și legumele. Dar nu fiți prea grăbiți să vă aruncați friptura: preferințele alimentare sunt modelate de diverse condiții, cum ar fi familia, sănătatea, credința și chiar locul de trai.
7. Oferi idei bune. Se pare, evident, că oamenii inteligenți adesea inventează lucruri noi. Dar nu este exact așa. De cele mai multe ori, persoanele cu un nivel ridicat de inteligență sunt capabile să gândească soluții neconvenționale, dar să nu le folosească în viață - nu în ultimul rând pentru că, atunci când încearcă să aducă ideea la viață, intervine punctul 1.
8. Dormi puțin. Ei bine, nu prea puțin: oamenii inteligenți au tendința să rămână până târziu, ceea ce rezultă, adesea, în faptul că ei dorm puțin din cauza faptului că trebuiau să se trezească devreme dimineața pentru a merge la serviciu sau la școală. Deci, dacă știți că sunteți o bufniță de noapte și nu puteți schimba nimic, relaxați-vă, probabil că sunteți doar inteligenți.
9. Îți rozi unghiile. Rosul de unghii a fost, în mare măsură, considerat doar un obicei nervos, dar studii recente arată că poate fi un indiciu al perfecționismului. Potrivit psihologilor, astfel de obiceiuri concentrate asupra corpului, cum ar fi ruperea pielii, tragerea părului sau mușcarea unghiilor, ajuta la lupta împotriva plictiselii și a calma nemulțumirea. Iar lupta pentru perfecțiune în sine este un semn al inteligenței. Deci, nu-ți fie rușine de obiceiul tău rău - poate că ești prea sârguincios.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.