Nu le poţi rezista! Crochete de cartofi cu brânză
Publicat pe 29.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 29.05.2017 la 09:36
Dacă ai poftă de un preparat gustos şi deosebit încearcă această reţetă. Crochetele de cartofi cu brânză pot fi servite cu succes ca o gustare inedită, dar şi ca un aperitiv delicios.
Dacă ai poftă de un preparat gustos şi deosebit încearcă această reţetă. Crochetele de cartofi cu brânză pot fi servite cu succes ca o gustare inedită, dar şi ca un aperitiv delicios.
INGREDIENTE:
- Două cupe de piure de cartofi;
- 1/4 ceaşcă de cepă verde tocată;
- 16 cuburi de brânză topită;
- Două ouă;
- 1/3 ceaşcă de făină;
- O ceaşcă de pesmet;
- Ulei vegetal;
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă ceapa verde cu piureul de cartofi. Se adaugă sare şi piper după gust. Rulati compoziţia obţinută în 16 chifteluţe. În fiecare chifteluţă se introduce câte un cub de brânză topită. Apoi, se ruleză fiecare bilă de cartofi prin făină, ou şi pesmet. Apoi se întroduc la frigider timp de aproximativ o oră. Se toarnă suficient ulei vegetal într-o cratiţă pentru a obţine o adâncime de doi centimetri, apoi se încălzeşte la o temperatură de 175 de grade. Se adaugă bilele de cartofi şi se lasă la prăjit timp de aproximativ patru minute. Se servesc imediat.