Nu mai consuma acest tip de carne! Crește riscul apariției cancerului de colon
Publicat pe 06.05.2018 la 22:57 Actualizat pe 06.05.2018 la 23:01
Cancerul de colon afectează mulți oameni din lumea întreagă, iar potrivit unui studiu recent, până în 2030, vor apărea peste de 2,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal.
Cancerul de colon afectează mulți oameni din lumea întreagă, iar potrivit unui studiu recent, până în 2030, vor apărea peste de 2,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal.
Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit recent faptul că există un tip de carne care, atunci când nu mai este consumat, reduce substanțial riscurile de a dezvolta cancer de colon.
Oamenii de știință au vrut să afle dacă au vreo implicare dietele vegetariene, consumul de peşte, carnea de pui sau carnea roşie. Ei au analizat date obţinute în 17 ani despre mai bine de 32.000 de femei din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia. În total, 462 de participante au făcut un cancer colorectal. Au descoperit că femeile care au mâncat regulat carne roşie au avut un risc mai mare să facă tumori în secţiunea descendentă a colonului, potrivit doctorul zilei.ro.
Astfel, evită consumul de carne roșie și axează-te mai mult pe carnea de pui, curcan sau pește. Pentru un stil de viață sănătos este important să ai o alimentație echilibrată și să consumi multe lichide.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.