Nu mai cumpăra ouăle care arată aşa! Ce să ştii când ieşi la cumpărături
Publicat pe 29.11.2015 la 10:45 Actualizat pe 29.11.2015 la 10:56
Pentru că ouăle joacă un rol important în mesele zilnice dar şi în preparatele de sărbători, trebuie să avem grijă de unde le cumpărăm.
Pentru că ouăle joacă un rol important în mesele zilnice dar şi în preparatele de sărbători, trebuie să avem grijă de unde le cumpărăm.
Majoritatea oamenilor aleg să cumpere ouă din supermarket-uri. Conform healthyfoodhouse.com, ouăle din supermarketuri au origine necunoscută.
Ouăle de la găinile sănătoase, hrănite corespunzător, au conţinutul de Omega-3 mai ridicat decât în cazul ouălelor nesănătoase. De asemenea, şi cantitaea de xantofilă este vizibilă în gălbenuşurile portocalii. Gâinile care sunt crescute în aer liber se hrănesc cu mai multe insecte şi în consecinţă coaja ouălelor e mai închisă şi gălbenuşurile sunt mai dense. Coaja este mai densă şi mai greu de spart.
Dacă dieta găinii este bogată în porumb şi plante verzi, gălbenuşul va avea o nuanţă galben-portocalie. Ouăle făcute de găinile care sunt hrănite prost sau sunt bolnave au coaja mult mai subţire şi gălbenuşul este mai deschis la culoare.
Sursă foto: Hepta
A.C.
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI: MARŢI - Clătite din două ingrediente! Un deliciu!