Nu plecaţi de acasă fără umbrelă! Ploile vor continua în toată ţara

Vom duce dorul temperaturilor de vară, pentru că toamna deja şi-a intrat în drepturi. Temperaturile nu vor mai depăşi 20 de grade Celsius, iar ploile vor continua în multe regiuni ale ţări. Aşadar, nu plecaţi de acasă fără umbrelă, în următoarele zile.

Meteorologii au emis o avertizare de Cod Galben, care este valabilă de astăzi de la ora 12 şi până mâine, la ora 10, în care se vor semnala ploi însemnate cantitativ.

În intervalul menţionat, va continua să plouă îndeosebi în sudul şi centrul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte. În judeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu, precum şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov şi Sibiu, se vor mai cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20 - 25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În sud-estul teritoriului vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50 - 55 km/h.

De asemenea, în intervalul 29 septembrie, ora 10 – 29 septembrie, ora 21, se vor semnala ploi în general moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme rece. Aria ploilor se va restrânge treptat către sud-estul ţării, unde cantităţile de apă vor mai depăşi 15 - 20 l/mp. În sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea vântul va avea intensificări, cu rafale de 50 - 55 km/h. Valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă în toate regiunile.

Foto: arhivă

M.T.

Citeşte şi:

VIN NINSORILE! Veşti SURPRINZĂTOARE de la meteorologi: de săptămâna viitoare VINE IARNA!

Atenţionare de vânt puternic! Vezi zonele vizate


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro