VIDEO / Nu te juca cu focul în preajma Sărbătorilor! Vei avea parte de GHINION tot ANUL următor

Sărbătorile de Crăciun au la bază mai multe obiceiuri şi tradiţii, iar multe dintre ele îşi găsesc originile în practicile religioase. În folclor, sărbătorile de iarnă vin la pachet cu foarte multe mituri şi superstiţii, iar unele dintre ele par a fi demne de luat în serios. 

Focul este un element important şi oferă o stare de protecţie a căminului, însă nu şi în preajma sărbătorilor de Crăciun. Potrivit superstiţiilor din popor, trebuie să se acorde o deosebită importanţă focului, dar şi a eventualelor accidente de acest gen. 

Se spune că dacă bradul de Crăciun îţi ia foc, se anunţă mare ghinion pentru familie, în următorul an şi cu greu vei reuşi să scapi de el. Astfel, cel mai bine este să acorzi atenţie decoraţiunilor folosite, rezistenţa luminiţelor, dar şi apropierea de orice sursă electrică sau de foc.

Un alt lucru care trebuie ştiut face referire la lumânările aprinse în casă, în noaptea de Crăciun. Pentru a avea un an bun şi îmbelşugat, cel mai bine este ca lumânările să fie lăsate să se stingă singure. 

Dacă vrei să alungi tot răul şi ghinionul pentr anul ce urmează, poţi să îţi dai foc la pantofii vechi, pe care nu îi mai foloseşti, această practică fiind originară din Grecia. 

A.M.

Foto: captura Youtube

Citeste si:

Pământul a îngheţat! În această dimineaţă s-a înregistrat cea mai SCĂZUTĂ temperatură din această iarnă

VIDEO / PARADA de 1 DECEMBRIE a început! VEZI primele IMAGINI din Piaţa Constituţiei


facebook whatsapp twitter pinterest