Numără aluniţele de pe mâna dreaptă. Dacă ai acest număr s-ar putea să faci cancer!

Aluniță Foto:dermatology.org

Alunițele de pe corp sunt întotdeauna un motiv de îngrijorare pentru cei care se tem că se vor îmbolnăvi de cancer de piele, iar un studiu recent alimentează această frică și explică riscurile la care se expun oamenii.

Potrivit cercetătorilor de la King's College London, persoanele care au 11 sau mai multe alunițe pe brațul drept riscă să se îmbolnăvească de cancer de piele, numit și melanom.

Acest tip de cancer este cel mai grav dintre toate tipurile de cancer, iar modul de răspândire poate ucide în scurt timp, dacă nu se intervine cu tratament.

Persoanele care sunt predispuse genetic la melanom riscă de asemenea să se îmbolnăvească de cancer la pancreas, la creier, la sâni și la rinichi.

Persoanele care au peste 11 alunițe pe unul dintre brațe, nu neapărat cel drept, trebuie să viziteze mult mai des medicul dermatolog, iar orice modificare a unei alunițe trebuie să reprezinte un semn de întrebare și o consultație urgentă la doctor.

Dermatologii recomandă o autoexaminare la fiecare trei luni cu ajutorul unei oglinzi sau a partenerului. În primul rând, trebuie să se urmărească asimetria alunițelor, apoi dacă acestea devin neregulate în timp. Următorul pas este urmărirea culorii, dacă aceasta este modificată de la ultima examinare, dar și dacă și-a modificat mărimea, informează DailyMail.

Citește și:

O vedetă de la noi s-a SPERIAT că ar putea avea o boală necruţătoare şi a dat fuga la spital: "Mi s-au înmulţit, da!"

Important de ştiut! Ce trebuie să faci atunci când îţi rupi o aluniţă


V.M

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro