O bei în fiecare zi, dar nu ştiai asta! Ce s-a aflat despre cafea

Considerată cauză a migrenelor, anxietății, acidității gastrice și chiar a unor avorturi sau bună împotriva diabetului, cancerului și demenței, cafeaua face obiectul mai multor studii publicate în Columbia, care arată că alimentul respectiv este indicat unora și nerecomandabil altora, scrie Agerpres. 

Jaakko Tuomilehto, profesor de sănătate publică la Universitatea din Helsinki, a declarat pentru AFP că, "cu cât se bea mai multă cafea, cu atât riscul de diabet este mai redus". "S-a dovedit că două-trei cești de cafea pe zi scad riscul de diabet cu 10%", precizează profesorul finlandez, a cărui țară se numără printre cei mai mari consumatori de cafea din lume.

Cafeaua are și alte calități, prevenind boli neurologice ca Parkinson și demența, adaugă Tuomilehto, care este și membru al Societății internaționale pentru hipertensiune și al Societății europene de cardiologie.

Consumul de cafea nefiltrată poate totuși mări nivelul de colesterol din sânge. "Cercetări efectuate în anii '80 au arătat că băutorii de cafea au un colesterol mai ridicat decât cei care nu beau", recunoaște Tuomilehto, adăugând totuși că elementele care provoacă acest efect sunt anulate în cafeaua filtrată fiindcă rămân în filtrul de hârtie.

Sursă foto Hepta

Citeşte şi

Întrebarea zilei - Miercuri: Cum scapi de petele roșii provocate de acnee? Aceasta este cea mai simplă metodă

ÎNTREBAREA ZILEI - MIERCURI: De ce este bine să mănânci pepenele la temperatura camerei şi nu din frigider


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro