O fetiță siriană de cinci ani s-a înecat într-un naufragiu în largul Greciei

O fetiță siriană de cinci ani s-a înecat sâmbătă și mai mulți alți migranți sunt dați dispăruți după naufragiul ambarcațiunii lor care încerca să ajungă în Grecia din Turcia, informează Agerpres.

Această nouă dramă intervine a doua zi după descoperirea trupului unei fetițe siriene de patru ani, vineri, pe o plajă din regiunea Cesme, în vestul Turciei, nava cu care încerca să ajungă în Grecia naufragiind.

Garda de coastă greacă a reușit să salveze 13 persoane și este în căutarea supraviețuitorilor, a precizat agenția. Accidentul s-a produs la nord de Lesbos, una dintre insulele grecești care se confruntă cu un aflux de refugiați veniți din Siria devastată de război.

Numeroși migranți au murit traversând Marea Egee dinspre Turcia, în căutarea umui viitor mai bun în Europa. La începutul lunii, fotografiile cu un băiețel sirian de 3 ani găsit mort pe o plajă din stațiunea Bodrum din Turcia au provocat un val de emoție și de indignare în toată lumea și au constrâns UE să întredeschidă frontierele pentru refugiați.

De mai multe luni, din ce în ce mai mulți migranți, majoritatea sirieni, încearcă să traverseze în condiții periculoase Marea Egee plecând de pe coastele turce pentru a ajunge la insulele grecești, poartă de intrare în Uniunea Europeană.

Naufragiile sunt frecvente. Numai marți 22 de migranți au murit încercând să ajungă pe insula Kos.Potrivit autorităților turce, 274 de migranți au murit înecați de la sfârșitul anului în largul Turciei și alți peste 53.200 au fost salvați de Garda de coastă.

În condițiile înmulțirii naufragiilor, sute de migranți, majoritatea refugiați sirieni, au decis să încerce să intre în Grecia pe la frontiera terestră dar sunt încă blocați în împrejurimile orașului turc Edirne, autoritățile turce interzicându-le accesul la frontieră.

Sursă foto Antena 3

Citeşte şi

VIDEO/ 147 de persoane, majoritatea studenţi ucişi după un atac armat la o Universitate.

VIDEO/ Şocant! Un fost ministru s-a sinucis după a aflat că este urmărit pentru viol


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro