O gustare delicioasă! Dovlecel crocant cu parmezan
Publicat pe 04.07.2017 la 09:10 Actualizat pe 04.07.2017 la 09:12
Dacă vrei să te bucuri de o gustare delicioasă şi sănătoasă acestă reţetă este cea mai potrivită. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un preparat plin de savoare.
Dacă vrei să te bucuri de o gustare delicioasă şi sănătoasă acestă reţetă este cea mai potrivită. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un preparat plin de savoare.
INGREDIENTE:
- Patru dovlecei, tăiaţi pe lungime;
- 2/3 cană de pesmet;
- 1/2 cană de parmezan;
- 1/4 cană de pătrunjel;
- Patru câţei de usturoi;
- 1/4 ceaşcă de unt;
- sare şi piper;
Mod de preparere:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 200 de grade, apoi cu ajutorulul unui spray de găti tapetaţi o tavă de copt. Se aşează jumătăţile de dovlecel, cu faţa în sus, în tavă. Într-un castron se amestecă pesmetul, parmezanul, pătrunjelul, usturoiul şi untul topit. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă până ce pezmetul absoarbe în întregime untul. Amestecul obţinut se pune în mod uniform pe fiecare felie de dovlecel astfel încât acesta să fie acoperit complet. La final se pulverizează fiecare felie cu spray-ul de gătit. Se intruduc la cuptor, se gătesc timp de 20 de minute până ce crusta capătă culoarea aurie. Înainte de servire se asezonează cu cu pătrunjel proaspăt.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.