O gustare inedită! Bulete cu mozzarella
Publicat pe 29.04.2017 la 10:15 Actualizat pe 11.05.2017 la 16:23
Buletele cu mozzarella sunt un preparat tipic italian, foarte gustos şi uşor de pregătit. În mai puţin de 20 de minute poţi obţine o gustare savuroasă.
Buletele cu mozzarella sunt un preparat tipic italian, foarte gustos şi uşor de pregătit. În mai puţin de 20 de minute poţi obţine o gustare savuroasă.
INGREDIENTE:
- 450 grame de aluat
- 170 grame de mozzarella
- 16 felii de salam
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 1/4 cană de parmezan
- 1/4 condimente uscate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade. Împărţiţi aluatul în 16 discuri şi brânza la fel, apoi tăiaţi fiecare felie de salam în patru bucăţi egale. Pe un disc de aluat aşezaţi câte o bucată de mozzarella şi câte patru felii de salam, după care adăugaţi deasupra un alt disc din aluat în aşa fel încât să abţineţi o mingiuţă, repetaţi procedurile cu restul discurilor de aluat. Într-o ceaşcă adăugaţi ulei de măsline şi în alt vas se pune parmezanul şi condimentele. Se înmoaie fiecre bilă în uleiul de măsline şi apoi rotioţi partea superioară în amestecul de condimente şi parmezan. Se aşează biluţele pe o tavă, cu partea condimentată în sus şi se coc în cuptor timp de 10-15 minute, până ce prind o culoare maro-aurie. Se servesc imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.