O prăjitură inedită! Cheesecake cu morcov
Publicat pe 07.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 11.05.2017 la 16:20
Cheesecake cu morcov este desertul delicios, uşor de preparat şi pe care îl poţi savura fără grija kilogramelor în plus.
Cheesecake cu morcov este desertul delicios, uşor de preparat şi pe care îl poţi savura fără grija kilogramelor în plus.
INGREDIENTE:
-pentru blat-
- Două căni de zahăr granurat;
- 1 1/4 ceşti de ulei;
- Patru ouă;
- 450 de grame de morcovi mici;
- Două ceşti de făină;
- Două linguriţe de bicarbonat de sodiu;
- 1 1/2 linguriţe de sare;
- pentru glazură-
- 180 de grame de unt;
- Două pachete de cremă topită;
- Opt câni de zahăr pudră;
- Un pachet de zahăr vanilat;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade. Tapetaţi două forme de copt cu hârţie pergament, după care pulverizaţi foaia cu spray de gătit.
Într-un castron se amestecă zahărul împreună cu uleiul şi ouăle până ce toate aceste ingrediente se combină perfect.
Adăugaţi morcovii în bolul unui robot de bucătărie şi mixaţi până ce obţineţi o textură fină. Apoi adăugaţi amestecul de zahăr, ulei şi ouă şi mixaţi până se combină. Adăugaţi făina, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara şi amestecaţi până ce obţimeţi un aluat omogen. După care împărţiţi în mod egal compoziţia în cele două tăvi, coaceţi timp de 45-50 de minute. După ce sunt gata cele două blaturi se lasă la răcit timp de 10 minute, la temperatura camerei, după care îndepărtaţi hârtia de pergament. Se acoperă cele două blaturi şi se lasă la răcit timp de aproximativ două ore.
Într-un vas se pune untul şi brânza topită şi se amestecă până ce se combină cele două ingrediente. Apoi, adăugaţi zahărul şi esenţa de vanilie şi amestecaţi până ce obţineţi un amestec neted. După ce blaturile s-au răcit, puneţi primul blat pe o farfurie de servire şi adăugaţi glazura, după care adugaţi şi cel de-al doilea blat şi acoperiţi cu restul de glazură. Se lasă la rece înainte de a fi servit.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.