Obişnuieşti să mănânci SEMINŢE SĂRATE? Iată ce se întâmplă în organismul tău când faci asta
Publicat pe 12.08.2015 la 22:38 Actualizat pe 12.08.2015 la 22:39
Românii consuma seminţe sărate în cantităţi foarte mari, fie când se uită la TV, fie după un grătar la pădure sau pur şi simplu alături de o bere. Atenţie, însă, acestea nu sunt bune pentru sănătate, potrivit Observator.tv.
Românii consuma seminţe sărate în cantităţi foarte mari, fie când se uită la TV, fie după un grătar la pădure sau pur şi simplu alături de o bere. Atenţie, însă, acestea nu sunt bune pentru sănătate, potrivit Observator.tv.
Seminţele de floarea-soarelui prăjite şi tăvălite prin sare sunt foarte gustoase, iar papilele gustative aproape că dezvoltă o dependenţă. Datele statistice arată că românii consumă, în fiecare an, aproape 13.000 de tone de seminţe, clasându-ne pe locul al doilea în topul ţărilor cu cei mai mari consumatori.
Nutriţioniştii apreciază că explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor, are drept cauză şi consumul de alimente foarte sărate, printre care şi seminţele.
Ca să înţelegeţi mai bine despre ce vorbim, cantitatea maximă de sare pe zi este de 5-6 grame. Noi consumăm, însă, până de 15 ori mai multă.
A.B.
Foto: adevarul.ro