Obişnuieşti să ţii telefonul mobil în buzunarul de la pantaloni? Renunţă la acest obicei instant! La ce pericole te expui când faci asta

Bărbaţi de toate vârstele obişnuiesc să-şi ţină telefoanele mobile în buzunarele de la pantaloni, însă un studiu de caz realizat de un expert britanic de fertilitate susţine că acest obicei este extrem de periculos.

O cercetare care a fost realizată pe nu mai puţin de 106 bărbaţi care au frecventat o clinică de fertilitate timp un an a arătat că reprezentanţii sexului masculin care au vorbit  la telefon pentru mai mult de o oră pe zi au fost de două ori mai susceptibili de a avea o calitate scăzută a spermei, la fel ca aceia care au vorbit pentru mai puţin de o oră, dar care vorbeau la telefon în timp ce dispozitivul se afla la încărcat.

Mai mult de atât,  47% dintre bărbaţii care au ţinut telefoanele la o distanţă de 50 de centimetri de zona inghinală au avut un nivel spermatic grav afectat, comparativ cu doar 11% din populaţia generală.

Numărul spermatozoizilor a scăzut atât de mult, încât concepţia ar deveni foarte dificilă. Dacă încercaţi să concepeţi un copil şi nu vă reuşeşte timp de un an, ar trebui să vă gândiţi că poate telefonul mobil este de vină”, a declarat profesorul Martha Dirnfeld, de la Universitatea Technion din Haifa, autoare a studiul, conform yoda.ro

Aşadar, pentru a evita pericolele la care se expun, bărbaţii trebuie să îşi oprească dispozitivele în timpul încărcării lor şi să le păstreze la o distanţă de cel puţin 50 de centimetri de zona inghinală.

Citeşte şi:

Cele mai amuzante şi inutile descoperiri au primit premiul anti-Nobel

Cadou de 850.000 de dolari din partea lui Justin Bieber!

T.F.S


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro