Omar Hayssam, faţă în faţă cu unul dintre jurnaliştii răpiţi! Ce i se pregăteşte teroristului!

+4 click pentru
galerie

Teroristul care a organizat în 2005 răpirea jurnaliştilor români în Irak va ajunge, în curând, faţă în faţă cu una dintre victimele sale.

Ovidiu Ohanesian a deschis, săptămâna trecută, un dosar la Judecătoria Sectorului 2, în care solicită executarea silită a teroristului care, ani la rând, a refuzat să-i plătească despăgubirile acordate de instanţă, în valoare de două milioane de euro. În urmă cu nouă ani, Ohanesian a câştigat un proces deschis statului român, pe care îl dăduse în judecată, acuzând autorităţile că nu au pus sechestru pe averea lui Omar Hayssam şi că, astfel, el se afla în imposibilitatea de a-şi recupera de la sirian cele două milioane de euro câştigate în instanţă.

Atunci, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că statul român răspunde pentru imposibilitatea punerii în executare împotriva lui Omar Hayssam a hotărârii penale, prin care acesta a fost obligat să îi plătească două milioane de euro, cu titlu de despăgubiri, după cum explica, la momentul respectiv, avocatul Antonie Popescu, pentru Mediafax. Avocatul lui Ohanesian a susţinut că motivul pentru care clientul său s-a îndreptat împotriva statului român a fost acela că Parchetul, iar apoi instanţele de judecată, au respins cererea sa de a institui sechestru asigurător asupra bunurilor lui Omar Hayssam, pentru ca acestea să nu le poată înstrăina. Astfel, cu ajutorul magistraţilor, în timpul în care era încarcerat, Hayssam a făcut mai multe acte prin care şi-a înstrăinat averea.

Condamnat pentru răpirea ziariştilor

Omar Hayssam a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare. El a fost condamnat pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad, Irak. La o zi de la răpire, Omar Hayssam a anunţat că ar fi fost sunat de răpitori pentru o cerere de răscumpărare: câte un milion de dolari pentru eliberarea fiecăruia dintre cei trei jurnalişti.  Câteva zile mai târziu a fost arestat pentru constituirea şi finanţarea grupului terorist.  Ziariştii au fost eliberaţi 55 de zile mai târziu.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro