Omleta spaniolă cu şuncă şi caşcaval. Este o delicatesă în Spania!
Publicat pe 07.11.2017 la 00:51 Actualizat pe 07.11.2017 la 08:58
Omleta spaniolă nu se mănâncă la micul dejun, nu că nu ar fi sănătoasă, dar e mult prea săţioasă. Cu această omletă saturi o familie întreagă şi îţi ia doar 30 de minute să o prepari!
Omleta spaniolă nu se mănâncă la micul dejun, nu că nu ar fi sănătoasă, dar e mult prea săţioasă. Cu această omletă saturi o familie întreagă şi îţi ia doar 30 de minute să o prepari!
Incrediente
-4 cartofi medii
-6 ouă
-1/2 ceapa
-4 felii şuncă
-8 felii caşcaval
-sare
-ulei de măsline
Mod de preparare
Într-o tigaie pui 3-4 linguri de măsline şi adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe micuţe şi ceapă tăiată solzi mărunţi. Presari sare şi întorci cartofii pânp se înmoaie.Combină cartofii pasaţi cu ouăle şi sare după gust. Unge aceaşi tigaie cu ulei şi toarnă o treime din compoziţie. Întinde-o omogen, apoi aşează 4 felii de caşcaval, 4 de şuncă şi iar 4 de caşcavaş. Lasă omleta spaniolă la foc mediu pentru 5 minute şi scoate-o apoi pe farfurie şi serveşte-o imediat.