Părintele "Imnului golanilor" a fost uitat de fani!
Publicat pe 24.04.2014 la 00:04 Actualizat pe 24.04.2014 la 00:03
A fost aplaudat şi admirat de mii de români după ce a compus melodia revoluţionară "Imnul Golanilor." Au trecut mai bine de trei ani de la decesul lui Cristian Paţurcă, iar imaginile cu mormântul lui sunt sfâşietoare.
A fost aplaudat şi admirat de mii de români după ce a compus melodia revoluţionară "Imnul golanilor". Au trecut mai bine de trei ani de la decesul lui Cristian Paţurcă, iar imaginile cu mormântul lui sunt sfâşietoare.
Numele lui Cristian Paţurcă este legat de manifestaţia din Piaţa Universităţii din 1990, el fiind nu numai autorul "Imnului golanilor", ci şi un activist al acestei mişcări. Ultima apariţie publică a lui Cristian Paţurcă a fost în iunie 2010, când a susţinut un concert şi a lansat cartea "Mi-e greu titlul de erou". Un an mai târziu, a fost răpus de o boală cruntă. De mai multă vreme se lupta cu tuberculoza.
În aprilie 2010, Cristian Paţurcă a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, cu Crucea Națională „Serviciul Credincios - clasa a III-a”, cu motivarea: în semn de apreciere pentru înalta sa ținută morală, pentru curajul și credința dovedite în apărarea și promovarea drepturilor și libertăților democratice în țara noastră.
La mai bine de trei ani de la moartea revoluţionarului, mormântul acestuia este acoperit, însă nu de flori şi lumânări din partea fanilor, ci de buruieni. O cruce de lemn, veche, păzeşte un mormânt neîngrijit. Pare uitat de lume şi doar numele răsunător aminteşte de revoluţionarul Cristian Paţurcă.
A scris imnul care a revoluţionat România într-o toaletă
„Imnului golanilor”, a fost compus de Cristi Paţurcă în cinci minute, în toaleta Facultăţii de Geologie a Universităţii Bucureşti.
Citeşte şi:
Mormântul soţilor Ceauşescu, vizitat de nostalgici, de Paşti!