Patriarhul Daniel se bate pe morţi cu patronul unui cimitir! Afacerea cu morminte le-a luat minţile

Goana după banii încasaţi pe înmormântări a declanşat o adevărată luptă între Patriarhul Daniel şi un afacerist din Buzău.
Milionarul Nicu Dinu, proprietarul unui cimitir din Buzău, i-a declarat război deschis Patriarhului Daniel, chemând Biserica Ortodoxă Română în faţa instanţei, pentru că slujitorii Domnului îi sabotează afacerea. Conform informaţiilor obţinute de reporterii SPYNEWS, afaceristul buzoian deţine un cimitir cu peste 10.000 de locuri de veci, însă preoţii refuză să oficieze acolo slujbe de înmormântare. Gurile rele spun că, în alte cazuri, feţele bisericeşti au cerut proprietarilor de cimitire "drept de şmecher" de 20 % din profit, aşa că, cel mai probabil, popii nu au reuşit să-l determine pe milionar să achite comisionul. Iar afaceristul le-a dat întânire la tribunal...

Potrivit opiniabuzau.ro, afacerea cu cimitirul privat este una profitabilă pentru Nicu Dinu. Potrivit experţilor imobiliari, metrul pătrat de teren în zonă s-ar putea vinde cu 8 euro, asta deoarece suprafaţa este traversată de stâlpi de înaltă tensiune. Astfel, pe cele 11,5 hectare pe care le deţine, Nicu Dinu ar putea obţine 920.000 de euro. Prin construirea cimitirului privat, în schimb, terenul respectiv i-ar putea aduce omului de afaceri buzoian un venit de 4-5 ori mai mare. Conform certificatului de urbanism eliberat de Primărie societăţii CRIROX ETERNITY SRL - firma care a chemat în faţa instanţei Patriarhia Română -, procentul de ocupare al terenului este de 54,75 la sută, ceea ce înseamnă că suprafaţa respectivă (6,3 ha) ar urma să cuprindă circa 10.500 de locuri de veci. Cum preţul mediu al unui loc de veci în Buzău este de 400 de euro, rezultă că Nicu Dinu ar putea încasa aproximativ 4,2 milioane de euro de pe urma acestei afaceri.


facebook whatsapp twitter pinterest