Pepenele poate fi toxic. Care este explicația și ce alt aliment ne mai pune sănătatea în pericol/ VIDEO
Publicat pe 07.07.2020 la 14:56 Actualizat pe 07.07.2020 la 14:58
Cel mai consumat aliment, în aceste zile caniculare, ne poate pune sănătatea în pericol. Un medic chirurg estetician a explicat într-o postare pe Facebook, însoțită de un videoclip, care este problema pepenilor roșii din comerț. De asemenea, a tras un semnal de alarmă și asupra pâinii.
- Un medic ne avertizează despre toxicitatea pepenilor din comerț.
- Pepenele roșu conține un nivel de nitrați de 10 ori mai mare decât limita admisă.
- Semnal de alarmă și asupra ingredientelor din care este făcută pâinea.
Medicul chirurg estetician, Adina Alberts, atras atenția asupra toxicității pepenilor roșii pe care, cu toții îi consumăm regulat, în această perioadă. Explicația constă în nivelul de nitrați pe care fructul de sezon îl conține.
După ce a efectuat o măsurătoare a acestora, cu ajutorul unui aparat special, femeia a constatat că nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă.
Îngrijorarea vine din faptul că persoanele cele mai predispuse îmbolnăvirii sunt copiii.
„SEMNAL DE ALARMĂ!
Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce! Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică.
Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără. Iar la nivel de Primărie, să existe preocuparea ca periodic mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate!” a scris Dr. Adina Alberts pe o rețea de socializare
Tot Dr. Adina Alberts a avut în vizor și pâinea din comerț, nelipsită la orice masă. Ea susține că peste o tremie din aceasta este făcută din materie primă “îmbogățită” cu aditivi, emulgatori, acidifianți și agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil.
Cea mai nocivă substanță care se găsește în pâinea de zi cu zi este Azodicarbonamida, cunoscută și ca ADA, ADCA sau azoformamidă, un compus chimic de culoare galbenă, un praf inodor, utilizat pe scară largă în producerea de materiale plastice spumate.
„Cu cât făina de grâu este de o calitate mai redusă, cu atât este nevoie de ADA în cantitate mai mare pentru a obține o pâine pufoasă, crescută, aspectuoasă.
Despre ADA mai trebuie să știți că:
•se introduce în făină chiar de la moară;
•este adăugată în cantități mai mari la produsele de panificație congelate;
•acest adaos în pâine determină apariția ETIL CARBAMATULUI, o substanță cancerigenă care se găsește în cantități proporțional mai mari cu cât s-a adăugat mai mult ADA.
Toxicitatea acestuia crește și mai mult dacă pâinea este prăjită”, sa mai scris medicul.