Percheziţii de amploare în mai multe judeţe şi municipiu Bucureşti vizând traficul de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor

foto: arhiva

În mai multe judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti au loc percheziţii de amploare ce vizează traficul de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor.

Aproape 100 de ofiteri ai Politiei Romane sub coord Diicot, efectueaza la aceasta ora,  12 percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor  Dâmboviţa, Prahova şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând  săvârşirea de către mai multe persoane  a infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014,  suspecţii au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe minore instituţionalizate într-un centru de minori aparţinând D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa din municipiul Târgovişte pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pentru a obţine foloase materiale.

De asemenea, s-a stabilit că o angajată din cadrul DGASPC Dâmboviţa- Complexul de Servicii Sociale “Floare de Colţ” în calitate de supraveghetor, i-a ajutat cu intenţie pe suspecţi  să  exploateze sexual   două minore. 

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 60 de persoane.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale.     

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române. Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeşte şi:

VIDEO / Patroana unei firme de taxi, acuzată de proxenetism în dosarul lui Sile Cămătaru!

Cele trei tinere acuzate de proxenetism, puse în libertate!

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro