Peste 190.000 de elevi au susţinut astăzi proba la limba română! Vezi ce subiecte au primit!

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, sub supraveghere video, proba de limba română din cadrul evaluării naţionale. Notele vor conta la admiterea elevilor în liceu.

Sălile în care s-a susţinut examenul au fost adaptate astfel încât elevii să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Pe uşa fiecărei săli a fost afişată lista nominală cu elevii, dar şi avertismentul prin care se anunţa că este strict interzis accesul cu materiale ajutătoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Proba a început la ora 9.00, după extragerea plicului cu varianta de subiecte, şi a avut durata de două ore. Examenul a constat în găsirea unor antonime, rolul virgulei într-un fragment de text, două compuneri şi construirea unei fraze cu subordonată predicativă.
La subiectul 1, elevii au primit un fragment din Alexandru Vlahuţă, "Din durerile lumii", pornind de la care au avut de îndeplinit mai multe cerinţe. Prima dintre acestea a constat în găsirea de antonime pentru cuvintele "sărac", "mari" şi "bucurie". Apoi, elevii au trebuit să explice rolul virgulei în secvenţa de text "cu inima plină de dor, de bucurie şi de nerăbdare". Cerinţa a treia a constat în transcrierea din text a două cuvinte sau grupuri de cuvinte care se referă la timpul în care se petrece acţiunea.

Foto: Intact Images


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro