Platforma TikTok, o rețea cu risc mare pentru copii. Foarte mulți minori primesc solicitări de fotografii cu caracter sexual. Părinții trebuie să fie atenți
Publicat pe 20.07.2023 la 19:47 Actualizat pe 20.07.2023 la 19:47
Platforma TikTok reprezintă o rețea cu risc mare pentru copii. Foarte mulți minori primesc pe această aplicația solicitări de fotografii cu caracter sexual. Părinții trebuie să fie foarte atenți la copiii lor. Iată ce a transmis Organizația Salvați Copiii din România!
- TikTok reprezintă un risc major pentru minori
- Mulți tineri primesc solicitări de fotografii cu caracter sexual
Potrivit Antena 3 CNN, platforma TikTok este rețeaua care are cel mai mare risc pentru copii. Ultimul studiu realizat de Organizația Salvați Copiii din România a tras această concluzie asupra platformei. Iată ce au constatat specialiștii!
Platforma TikTok, o rețea cu risc mare pentru copii
Conform sondajului realizat de Organizația Salvați Copiii din România, un procent de 41% dintre minorii din țara noastră spun că li s-au solicitat imagini cu conținut cu caracter sexual pe internet, prin platforma TikTok, iar un procent de 15% din acest sondaj afirmă că cel care a făcut acest lucru era un adult. Totodată, vârsta medie la care minorii suțin că au accesat internetul este de 10 ani.
După acest sondaj s-a constatat faptul că platforma TikTok reprezintă cel mai mare risc pentru copii, deoarece pe această aplicație intră în contact cu necunoscuții. Riscul cel mai ridicat este în cazul copiilor care au vârsta de peste 15 ani, adică un procent de 17%, dar și în cazul copiilor de 12-14 ani, un procent de 14% și vârsta de sub 12 ani, un procent de 7%.
Acest sondaj de opinie s-a realizat în luna mai a acestui an. Mai mult decât atât, din sondaj a reieșit faptul că minori cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani au acces la internet și la anumite platforme de socializare.
Un procent de 66% dintre copiii care au completat chestionarul au spus că au postat conținut pe rețelele de socializare în ultimul an, un procent de 69% au declarat că au postat conținut într-un joc online, un procent de 81% au precizat că au postat conținut în mesageria privată, iar 84% au afirmat că au postat conținut în cadrul unui grup sau forum 84%.
Specialiștii trag un semnal de alarmă
Specialiștii trag un semnal de alarmă! Aceștia declară că platforma atrage efecte negative și pericole la care se expun copiii. Părinții ar trebui să supravegheze în permanență copiii, deoarece aplicația este periculoasă.
Citește și: Schimbare pe Twitter. Anunțul făcut de Elon Musk