Ponturi pentru o ERECŢIE de durată şi pentru partide de SEX de NEUITAT
Publicat pe 02.04.2014 la 09:44 Actualizat pe 02.04.2014 la 10:06
Disfunctiile erectile afecteaza, invariabil, orice barbat la un moment dat in viata. Pentru a mentine penisul in stare buna de functionare este nevoie de cativa pasi prin care barbatul sa-si protejeze capacitatea de a avea erectie.
Disfunctiile erectile afecteaza, invariabil, orice barbat la un moment dat in viata. Pentru a mentine penisul in stare buna de functionare este nevoie de cativa pasi prin care barbatul sa-si protejeze capacitatea de a avea erectie.
1. Grija la alimentatie
Un regim alimentar necorespunzator, pe o perioada mai mare de timp, poate favoriza aparitia disfunctiilor erectile si, implicit, sa puna barbatul in imposibilitatea de a avea erectie.
De regula, stilul alimentar care favorizeaza aparitia problemelor cardiovasculare, asadar si de circulatie sangvina, poate duce la o proasta irigare cu sange a penisului. Daca penisul nu primeste suficient sange in momentul stimularii sexuale, nu poate deveni erect, caci pentru o erectie buna este nevoie de un aflux considerabil de sange.
Pentru a asigura buna circulatie a sangelui in organism, implicit si la nivelul organului sexual masculin, trebuie evitate regimurile alimentare care presupun consumul de multe alimente grase, prajite si de produse procesate. Acestea ingreuneaza circulatia sangelui. Un regim alimentar sanatos pentru inima, dar si pentru penis trebuie sa includa multe legume si fructe, alimente cat mai aproape de starea lor naturala, asadar neprocesate, putine grasimi si prajeli deloc.
2. Mentinerea greutatii corporale normale
Barbatii supraponderali sau obezi au deja sau dezvolta in timp, in cele mai multe dintre cazuri, diabet zaharat de tip II. Aceasta afectiune se manifesta si prin distrugerea nervilor la nivelul pielii, inclusiv la nivelul penisului, motiv pentru care sensibilitatea organului sexual scade. Este o reactie in lant: supraponderabilitate sau obezitate, urmata de diabet, urmat de distrugerea treptata a nervilor la nivelul pielii, urmata de probleme de erectie sau chiar de imposibilitatea de a avea erectie.
3. Atentia la tensiunea arteriala si la colesterol
Colesterolul ridicat din sange si tensiunea arteriala crescuta dauneaza vaselor de sange, inclusiv acelor care poata sangele catre penis in momentul stimularii sexuale si care ajuta la erectie. Atentie! Nu trebuie sa fii, neaparat, gras ca sa ai colesterolul ridicat, motiv pentru care analizele medicale periodice sunt bine de facut pentru a tine sub control factorii care pot afecta sanatatea.
4. Consum de alcool moderat sau deloc
Desi un pahar de vin ajuta, deseori, la inducerea starii potrivite pentru o noapte pasionala, consumul regulat de alcool, adesea in cantitati mari, dar si perioadele de abstinenta urmate de zile de dezmat bahic dauneaza capacitatii de a avea erectie. Consumul excesvi de alcool afecteaza ficatul, poate distruge nervii si dezechilibreaza balanta hormonilor sexuali, toate acestea putand cauza disfunctii erectile.
5. Exercitiile fizice regulate
Se stie deja ca oamenii care fac sport regulat sunt mai sanatosi si mai in forma decat cei sedentari, iar o viata sedentara favorizeaza aparitia disfunctiilor sexuale. Alergatul, inotul sau alte forme de exercitii fizice aerobe ajuta la prevenirea problemelor de erectia.
Citeşte mai mult pe lyla.ro