Porumbarul, leac pentru o mulţime de afecţiuni! Uite cum să îl foloseşti!
Publicat pe 08.07.2016 la 15:40 Actualizat pe 08.07.2016 la 15:40
Porumbarul este un un arbust înalt de 1–3 metri, foarte răspândit atât în zonele de câmpie, cât si la altitudinea de 1600 metri, fiind o plantă rezistentă la temperaturi scăzute. Are ramuri spinoase, cu flori albe şi cu fructe sferice de culoare neagra-vineţie.
Porumbarul este un un arbust înalt de 1–3 metri, foarte răspândit atât în zonele de câmpie, cât si la altitudinea de 1600 metri, fiind o plantă rezistentă la temperaturi scăzute. Are ramuri spinoase, cu flori albe şi cu fructe sferice de culoare neagra-vineţie.
Infuzia din flori
O linguriţă de flori se pune în 250 de ml de apă clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat zece minute şi apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni de ceai pe zi. Infuzia din flori este indicată în afecţiuni renale, cardiace, hepato-biliare, constipaţie şi în probleme digestive.
Infuzia din rădăcini
Trei linguri de rădăcină de porumbar se mărunţesc, se fierb în 250 de ml de apă, timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte două căni pe zi în afecţiuni ale inimii, în enterite sau diaree.
Infuzia din frunze
Se prepară din două linguri cu frunze uscate care se infuzează în 500 ml de apă fiartă timp de zece minute. După ce se mai răceşte, ceaiul se strecoară. Prima ceaşcă se bea dimineaţa, iar restul, după masa de prânz. Infuzia are proprietăţi laxative şi combate constipaţia ; tratamentul trebuie urmat 21 de zile.
În afecţiunile pulmonare este utilizat siropul de porumbar
Se fierb 10 linguri de fructe într-un litru de apă timp de 15-20 de minute, se strecoară şi in lichidul rămas iar după ce s-a răcit, se adaugă miere şi se amestecă bine, adăugându-se la final puţină miere până capătă o consistenţă apropiată de a smântânei. Se depozitează în borcane, pe care la înveliţi în ceva de culoare închisă. Se consumă câte 3 linguriţe pe zi în cure de câte o lună, conform secretele.com.
R.P.