Povestea din spatele anchetei cu terenurile lui Becali: "O să găsească maică-ta capul tău în faţa uşii". Cui a spus Gigi asta şi de ce!

„O să găsească maică-ta capul tău în fața ușii”! Asta i-a spus Gigi Becali ziaristului care s-a ocupat de prima anchetă, pornită în 1999, despre schimbul de terenuri dintre Gigi Becali și Ministerul Apărării Naționale, caz care a dus la condamnarea la trei ani de închisoare cu executare.

Jurnalistul Răzvan Popa, fost jurnalist de la Adevărul, care a descoperit subiectul și l-a prezentat într-o anchetă „ca la carte”, a povestit pentru paginademedia.ro cum a ajuns să facă ancheta legată de MApN și Gigi Becali, dar şi cum a reacţionat latifundiarul când a fost întrebat despre acest subiect.

Jurnalistul spune că a descoperit subietul „din întâmplare”, în timp ce se ocupa de o altă anchetă cu vagoane care aduceau motorină în țară, dar care era trecută ca păcură pentru a evita plata taxelor. După ce a aflat de schimbul de terenuri dintre Gigi Becali și Ministerul Apărării Naționale, acesta s-a întâlnit cu latifundiarul.

"Am fost să discut cu Gigi Becali la hotel Lido pentru că numele lui apărea în acte. Eu scriam despre afacere, dar numele lui apărea în acte. M-a primit într-un fel de lobby, la o masă. L-am luat cu mine pe fotoreporterul Valeriu Tarasoff. Domnul Becali avea o atitudine de om foarte sigur pe el, puțin nepăsător la acuze. Discuția a plecat de la a nega totul, moment în care i-am prezentat actele și l-am pus în fața faptului împlinit. El a adoptat tehnica „ei și ce te interesează pe tine” asta și a terminat cu amenințări.

Mi-a spus că o să găsească maică-mea capul meu în fața ușii. Plus chestia că este foarte sigur că materialul nu o să intre. Apoi am publicat materialul. De aici a plecat totul. Dar am avut alți colegi din presă care au scris pe tema aceasta și care au contat foarte mult, ca și dezvăluirea mea", a spus Răzvan Popa pentru suirsa citată.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro