Povestea fabuloasă a călugărului paralizat care totuşi alină suflete pierdute pe Internet! Fotografii emoţionante cu acesta!

Călugărul Iov, pe numele său real Ilie Pătraşcu, este un om a cărui existenţă a fost marcată de nenumărate suferinţe. Extrem de bolnav, paralizat, el îl slujeşte pe Dumnezeu fără mâini.  Cu toate acestea, bărbatul în vârstă de 53 de ani a găsit puterea de a se apropia de enoriaşii lui, comunicând cu ei prin intermediul... Internetului.

Ilie Pătraşcu este un monah care locuieşte într-un centru social din judeţul Vâlcea, după ce mama lui l-a abandonat, din cauza bolii necruţătoare de care suferă. Din cauza handicapului locomotor sever, bărbatul are nevoie de îngrijire. La şcoală nu a mers niciodată, dar asta nu l-a împiedicat să înveţe singur să citească şi să scrie cu... degetele de la picioare.

Deşi a întâmpinat greutăţi încă din primii ani ai vieţii lui, călugărul Iov, după cum îl strigă enoriaşii, a primit dragoste necondiţionată de la o singură persoană. Bunica lui, cea care l-a crescut şi l-a îngrijit până la vârsta de 33 de ani. Timp de mai bine de 20 de ani, bărbatul a locuit într-un azil de bătrăni din Vâlcea, acolo unde avea să-l descopere pe Dumnezeu. Prin credinţă şi multă ambiţie, călugărul a devenit în scurt timp un erou pentru toţi ceilalţi. Pentru a fi mai aproape de enoriaşi, călugărul Iov a învăţat să folosească şi tehnologia, iar în scurt timp comunica prin intermediul Internetului. Din cauza bolii, tetrapareză spastică, bărbatul nu poate vorbi, aşa că singura modalitate de a conversa era să tasteze cu degetele de la picioare.

Contactat de către reporterii SPYNEWS.ro, Ilie Pătraşcu le-a povestit acestora cum decurge o zi din viaţa lui şi cum boala lui l-a apropiat mai mult de divinitate. "Situaţia mea este foarte, foarte grea, iar eu sunt nevoit să depind de ceilalţi. Nu mă pot ajuta singur în niciun fel. În cămăruţa mea mă rog, iar din când în când intru pe profilul meu de Facebook, acolo unde comunic cu tot felul de oameni, din toată ţara. A fost voia lui Dumnezeu să mă călugăresc, iar că nu am rămas la mănăstire a fost din cauza bolii mele. Chiar nu am putut să rămân acolo. Mă lupt cu boala mea, însă Îi mulţumesc lui Dumnezeu că îmi dă putere să o duc cât se poate. Singura mea putere este credinţa în El", a mărturisit călugărul Iov, pentru SPYNEWS.ro.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro