Preotul "vrăjitor" loveşte din nou! Povestea incredibilă al slujitorului lui Dumnezeu care ghiceşte trecutul şi viitorul, în numele credinţei!

Sursă foto: Adevărul

Credincioşii din întreaga ţară îl cunosc pe Petru Budean, preotul renumit pentru faptul că "deschide Cartea", o practică interzisă de Biserică. Astfel, zilnic, zeci de oameni îl vizitează pe slujitorul lui Dumnezeu, cu speranţa şi credinţa în suflet pentru a li se prevesti viitorul. Deşi mai-marii bisericii i-au interzis cu desăvârşire ritualurile practicate de ani buni, reporterii SPYNEWS.ro au descoperit că preotul "vrăjitor" a revenit la vechile obiceiuri.

La adăpostul sutanei, Petru Budean, un preot din Cluj, are o afacere profitabilă. Vrăjitoarele din judeţ care ghicesc viitorul în tarot nu mai au loc de "părintele paranormal" care le rezolvă pe toate. Slujitorul lui Dumnezeu nu e un preot ca oricare altul. Sub masca credinţei, jură că le poate aduce oamenilor vindecarea, le promite minuni şi jură că toate problemele lor se vor rezolva. Evident, contra cost. Preotul Petru Budean şi-a mutat afacerea în casa din faţa bisericii, asta după ce, în urmă cu ceva timp, superiorii i-au interzis să ghicească şi să "deschidă Cartea", acestea fiind considerate păcate mari.

Petru Budean nu a ţinut cont de regulile scrise sau nescrise, aşa că şi-a ridicat o cruce în faţa porţii, iar sufrageria lui s-a transformat într-un adevărat loc de pelerinaj. Acolo, de cum se crapă de ziuă, preotul îşi aşteaptă enoriaşii care îi calcă pragul sfioşi, plini de speranţă. După ce îşi scriu numele pe o hârtie, aceştia îşi aşteaptă cuminţi rândul, mai ceva ca la taina spovedaniei, până când sunt poftiţi înăuntru. Aici, părintele nu pune prea multe întrebări. Din contră. Bărbatul "deschide Cartea" (Pravila sau, în unele cazuri, chiar Evanghelia) şi le ghiceşte viitorul, îi vindecă de boli sau chiar mai mult, le spune când vor muri. Pentru ca lucrurile să iasă ca la carte, tot ce trebuie să facă enoriaşii este să ţină post, să scoată din portofel cât îi lasă inima şi să citească, zilnic, din Biblie.

Biserica se face că nu vede

Nu am mai primit sesizări în legătură cu preotul din Bonţ. Eu nu am cunoştinţă că ar mai fi continuat acele practici. Măsurile luate în 2011 au fost că i s-a pus în vedere să-şi restrângă activitatea doar la atribuţiunile de preot. E greu să rezolvi un astfel de caz repede", spunea purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, în urmă cu ceva timp.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro