Preparatul care te va face să te apuci de gătit! Cartofi dublu-copţi cu broccoli şi brânză cheddar
Publicat pe 20.06.2017 la 10:30 Actualizat pe 20.06.2017 la 10:47
Îţi plac cartofii la cuptor, dar te-ai săturat deja de toate combinaţiile clasice? Iată o idee de preparat care te va face să te apuci de gătit, chiar dacă de fel nu faci lucrul acesta.
Îţi plac cartofii la cuptor, dar te-ai săturat deja de toate combinaţiile clasice? Iată o idee de preparat care te va face să te apuci de gătit, chiar dacă de fel nu faci lucrul acesta.
Ingrediente:
4 cartofi medii, spălaţi bine şi uscaţi
1 linguriţă de ulei de măsline
3 linguri de unt
1/2 cană de iaurt grecesc fără grăsimi
1/2 linguriţă de sare
1/4 linguriţă de piper
3/4 linguriţă de arpagic
1/2 linguriţă de usturoi granulat
1/2 linguriţă de ceapă granulată
1/2 linguriţă de fulgi uscaţi de ceapă
1/2 linguriţă de mărar
1/2 linguriţă de paprika
1 şi 1/2 căni de broccoli gătit şi tăiat
1 cană de brânză cheddar răzuită
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius şi aşează pe tavă o foaie pentru copt. Bagă cartofii în cuptor pentru 45-60 de minute. Odată ce aceştia se răcesc, taie-l pe jumătăţi pe lat.
Scoate pulpa cartofilor şi pune-o într-un bol mare, dar fii atent la contactul cu pielea pentru că te poţi răni. Unge marginile cartofilor, pe interior, cu ulei de măsline şi aşează-l din nou pe tava de cuptor.
Adaugă unt în bolul cu pulpa de cartofi şi, folosind un mixer electric, amestecă şi iaurtul grecesc, condimentele, broccoli şi 3/4 cană de brânză cheddar. Amestecul se plasează în interiorul cojilor de cartofi. Pune apoi restul de brânză. Se mai bagă preparatul la cuptor pentru încă 20-25 până când brânza se topeşte şi cartofii se încălzesc.
Spor la gătit şi poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
S.O.