Prețul unei tarantule pe piaţa neagră. Cu cât se vinde un astfel de păianjen
Publicat pe 06.06.2024 la 12:16 Actualizat pe 06.06.2024 la 12:16
Prețul unei tarantule pe piaţa neagră este extrem de mare. Contrabanda cu acești paianjeni a devenit din ce în ce mai căutată, iar aceștia afectează biodiversitatea planetei. Iată cu cât se vinde o tarantulă, dar și ce trebuie să ai în vedere despre acest lucru!
- Cu cât se vinde o tarantulă pe piaţa neagră
- Care este prețul unui astfel de păianjen
Miercuri, pe data de 5 iunie, Serviciul Național pentru Păduri și Faună Sălbatică (Serfor) a raportat că au fost confiscate mai multe miriapode și tarantule amazoniene într-o operațiune de contrabandă ilegală către Hong Kong, conform AFP. Iată care este prețul unei tarantule pe piaţa neagră!
Cu cât se vinde o tarantulă pe piaţa neagră
Autoritățile peruane au interceptat o încercare de contrabandă impresionantă la Aeroportul Internațional Jorge Chavez din Lima, confiscând 30 de miriapode și 6 tarantule amazoniene, destinate pieței negre din Hong Kong.
Anunțul a fost făcut miercuri, pe data de 5 iunie 2024 de către Serviciul Național pentru Păduri și Faună Sălbatică (Serfor), subliniind încă o dată gravitatea comerțului ilegal cu specii exotice.
Potrivit estimărilor, valoarea acestor creaturi exotice depășește suma de 30.000 de dolari, conform declarațiilor autorităților locale. Tarantulele amazoniene, în special, sunt printre cele mai căutate, cu prețuri de vânzare care ating aproximativ 5.000 de dolari pe bucată pe piața asiatică.
De asemenea, miriapodele, cunoscute și sub numele de scolopendre, sunt la fel de apreciate de către colecționari, alimentând cererea și profitabilitatea acestui comerț ilegal.
Contrabanda cu tarantule afectează biodiversitatea planetei
Această captură reprezintă doar vârful aisbergului într-un lanț de contrabandă care afectează grav biodiversitatea planetei.
Potrivit specialiștilor, comerțul ilegal cu specii sălbatice exotice este identificat drept una dintre principalele cauze ale reducerii biodiversității, iar estimările Interpol plasează valoarea acestui trafic la o sumă incredibilă de 20 de miliarde de dolari pe an.
Prin eforturile de interceptare și combatere a acestui fenomen, autoritățile peruane demonstrează determinarea lor de a proteja habitatul natural și de a contracara acest fenomen dăunător.
Citește și: Cum poți sa previi apariția pânzelor de păianjen. Soluțiile naturale sunt la îndemâna tuturor