Prima imagine cu jihadistul din Craiova în libertate! Cine i-a adus zâmbetul pe buze adolescentului care s-a oferit să comită un atentat sinucigaş în numele lui Allah

Luigi Boicea, în vârstă de 17 ani, a reuşit să ajungă celebru după ce a fost acuzat de propagandă jihadistă. SPYNEWS.ro prezintă în exclusivitate prima fotografie după eliberarea tânărului craiovean. 
Luigi, aşa cum îl ştiau colegii şi prietenii lui din Craiova, se prezenta în mediul virtual drept Omar al-Faruq, un simpatizant al religiei musulmane. Tânărul a fost ridicat de către procurorii DIICOT pentru propagandă jihadistă la începutul lunii decembrie. După câteva nopţi petrecute în arest, elevul de doar 17 ani a ajuns de nerecunoscut. Mama lui Luigi a postat o fotografie cu fiul ei, în urmă cu puţin timp, în care l-a surprins extrem de vesel şi pozitiv. 
În ciuda postărilor de pe internet care mai de care mai şocante şi a faptului că a fost dat pe mâna poliţiei de propria familie, Luigi a fost primit cu braţele deschise acasă. În fotografia recentă postată pe internet, tânărul "jihadist" a primit toată căldura şi admiraţia prietenilor virtuali. "Voiam să scot în evidenţă zâmbetul fiului meu. În altă fotografie era trist...",  a scris Simona, mama adolescentului. 
Pe unul dintre site-urile pe care acesta obişnuia să se destăinuie, Luigi a povestit cum a devenit musulman. "La început, am devenit prieten cu un băiat sirian, pe nume Omar Hamade, în vârstă de 16 ani. Auzind tot ce îmi povestea el şi datorită faptului că sunt european, la noi nu prea s-a auzit de războaie şi chestii de genul, am devenit foarte curios şi am început să caut informaţii despre Siria. Prima dată am scris pe youtube Syria war, iar primele videoclipuri au fost din armata preşedintelui Bashar Al-Assad", povestea tânărul. El a relatat că ororile comise de cei care "nu reprezintă Islamul" l-au făcut să se îndrepte către această religie şi să caute şi alţi musulmani din Craiova şi din România. Astfel a cunoscut-o pe "sora" Damian Maya, care l-a învăţat mai multe despre Islam şi musulmani. "Slavă lui Allah, am găsit o doamnă pe nume Damian Maya, care este convertită la islam de cinci ani, iar în prezent trăieşte în Grecia alături de familia ei şi se ocupă cu Dawa al Islamiya - Invitaţie la Islam. Doamna Maya este o femeie şi o musulmancă de nota 10, căreia i-am spus cu ce fel de informaţii vin în legătura cu Siria şi cu islamul. Pentru că Maya are un suflet bun, cu voia Lui Allah a acceptat să mă înveţe adevăratul sens al Islamului şi mi-a arătat cât de iubitoare poate fi această religie şi cât adevăr deţine", a adăugat tânărul.
"Cartea mea preferată este Coranul"
În urmă cu doar câteva luni, Luigi era întrebat pe un site de socializare care este cartea lui preferată, iar răspunsul i-a şocat pe toţi: "Cartea mea preferată este Coranul".
Citeşte şi:

facebook whatsapp twitter pinterest