Primele imagini cu spionul care a terorizat-o pe şefa DNA!
Publicat pe 06.04.2016 la 16:09 Actualizat pe 06.04.2016 la 16:14
SPYNEWS a intrat în posesia primelor imagini cu tânărul arestat pentru că a terorizat familia şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi şi a încercat să acceseze ilegal contul de e-mail al magistratului.
SPYNEWS a intrat în posesia primelor imagini cu tânărul arestat pentru că a terorizat familia şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi şi a încercat să acceseze ilegal contul de e-mail al magistratului.
Surse autorizate au dezvăluit că David Geclowicz avea o viaţă aparent normală. Are domiciului în oraşul Antwerpen (Anvers) din Belgia, iar de ceva timp locuia la Londra. Pare extrem de îndrăgostit de o anume Melissa Demayo, căreia i-a mărturisit sentimentele şi în spaţiul public.
În urmă cu puţin timp, reporterii SPYNEWS au contacat-o pe logodnica tânărului acuzat de spionaj şi au încercat să afle mai multe informaţii de la aceasta, însă, când a aflat că subiectul discuţiei este David, tânăra a refuzat să facă vreun comentariu. Mai mult, şi-a şters imediat toate fotografiile pe care le avea cu David pe pagina web personală şi şi-a schimbat şi numele de utilizator, pentru ca numele ei să nu fie asociat cu cel mai mare scandal de spionaj care a zguduit România, în ultimii ani.
Aceasta este casa din Belgia în care domiciliază, conform documentelor, David Geclowicz
Astăzi, DIICOT a emis următorul comunicat, în cazul şefei DNA:
"La data de 03.04.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor:
WEINER RON - pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.
GECLOWICZ DAVID - pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziţii de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât şi în Londra/UK, împreună cu mai mulţi angajaţi ai firmei, printre care şi cei doi inculpaţi, WEINER RON şi GECLOWICZ DAVID au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni, respectiv infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri, precum şi atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credenţialelor de acces şi ulterior compromiterii de conturi de poştă electronică, activităţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept a conţinutului acestora.
În cadrul grupării astfel constituite, cei doi inculpaţi aveau roluri şi sarcini precis trasate de către cei doi lideri, respectiv inculpatul WEINER RON răspundea de partea tehnico-informatică a activităţii, deţinând cunoştinţele informatice necesare, ocupându-se de atacurile de phishing şi de compromiterea efectivă a conturilor de e-mail, în timp ce, în prealabil, inculpatul GECLOWICZ DAVID era cel care răspundea de contactarea telefonică a persoanelor din familia şi anturajul persoanei publice vizate şi de obţinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail, care în continuare formau ţinta atacurilor informatice.
În continuarea demersului infracţional, inculpatul WEINER RON, introducând fără drept credenţialele titularilor legitimi, a accesat în mod repetat şi fără drept, (fără autorizarea/consimţământul deţinătorilor şi utilizatorilor legitimi), respectiv prin încălcarea măsurilor de securitate (id-uri şi parolele de autentificare) căsuţele de e-mail (spaţiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clienţilor), sisteme informatice aparţinând unui număr de trei persoane vătămate.
După ce în prealabil autorul a accesat respectivele conturile on-line şi a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunoştinţă de informaţiile şi corespondenţa privată stocate în cadrul respectivelor conturi compromise, date informatice pe care le-a copiat şi le-a transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic, producându-se în acest fel modificări inerente în conţinutul conturilor atacate.
La data 03.04.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile".
Citeste si: