Principalul suspect al atacului de la moscheea din Londra a fost identificat. E britanic şi are 47 de ani

+2 click pentru
galerie

Un om a murit, iar alţi 10 au fost răniţi, după ce un şofer a intrat cu o dubă într-un grup de persoane de la o moschee din Londra. © Foto: Hepta

Atacatorul de la moscheia din Finsbury Park este un britanic în vârstă de 47 de ani și tată a patru copii.

Conform BBC, acesta a condus o dubă închiriată din Țara Galilor în intenția de a ataca grupul de musulmani aflați în timpul unei ceremonii religioase. Potrivit publicației britanice, Darren Osborne, locuitor al orașului Cardiff, ar fi închiriat camioneta, plănuindu-și atacul în primele ore ale dimineții.

Martorii susțin că Osborne ar fi fost auzit strigând „Vreau să ucid toți musulmanii”. Autoritățile au cercetat locuința presupusului atacator, în căutare de alte indicii care ar putea să conducă la concluzii certe.

Până la finalizarea situației, autoritățile au catalogat acest incident drept „un atac terorist împotriva musulmanilor”.

Poliţia britanică infirmă acum toate spusele jurnalistul Andre Walker care a notat pe Twitter informaţia potrivit căreia atacatorul de noaptea trecută din Londra ar fi român. El a citat informații neconfirmate oficial, conform cărora autorul atacului ar avea naționalitate română.

Despre atacul terorist din 19 iunie

Atacul sângeros a avut loc azi-noapte, după ora 12. Scenele şocante s-au petrecut în apropiere de o moschee situată în zona Finsbury Park, aflată în nord-estul Londrei. Atacatorul a intrat cu maşina într-un grup de oameni, în timp ce credincioși musulmani plecau din lăcaşul de cult după rugăciunea de seară în cadrul perioadei de Ramadan, care se ține de regulă după căderea nopții.

Consiliul Musulman din Marea Britanie a declarat că atacul a fost comis intentionat şi că este o "manifestare violentă a islamofobiei". Mai mult, oficialii au spus că moscheile trebuie să fie protejate mai bine.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

C.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro