Prinţul Paul al României, la un pas să piardă ce are mai scump! Un singur om îi poate schimba soarta
Publicat pe 14.04.2016 la 23:59 Actualizat pe 14.04.2016 la 23:58
Paul al României se află în arest la domiciliu încă din luna decembrie a anului trecut şi este cercetat pentru obţinerea ilegală a zeci de hectare de pădure.
Paul al României se află în arest la domiciliu încă din luna decembrie a anului trecut şi este cercetat pentru obţinerea ilegală a zeci de hectare de pădure.
Dacă problemele cu procurorii nu îi ajungeau, Paul al României ar putea să-şi piardă cât de curând şi numele. Sebastian Bodu, fostul şef al Fiscului, le-a cerut judecătorilor să-i anuleze prinţului actele de stare civilă şi implicit să schimbe numele acestuia din "al României" în Hohenzollern sau Caraiman, nume purtat de Carol al II-lea după abdicare. Cererea acestuia a fost înregistrată în urmă cu două zile. Un prim termen de judecată nu a fost încă stabilit.
"Pe scurt, printr-o golănie, în 2003, Lambrino Mircea Grigore (tatăl lui Prins Pol şi fiul Regelui Carol al II-lea) a cerut şi a obținut schimbarea numelui pe cale administrativă, în Al României Mircea Grigore, invocând că acesta a fost numele tatălui său, care l-a recunoscut. Acest lucru este fals, Lambrino Mircea Grigore nu a fost recunoscut de Carol al II-le-a, ci de o instanţă portugheză, la doi ani după moartea regelui. Mai mult, numele de familie al lui Carol al II-lea nu a fost "Al României", ci Hohenzollern şi, după abdicare, Caraiman. Aşadar, din prostie sau rea-voinţă, funcţionarii Primăriei au acceptat să transforme un titlu protocolar ("de România" sau "al României"), ataşat celui de ASR sau Majestate, în nume de familie, ceea ce este ilegal din două motive: (i) încalcă procedura de schimbare a numelui pe cale administrativă şi (ii) încalcă ordinea publică. După ce Lambrino Mircea Grigore a obţinut schimbarea numelui în acest fel, Prins Pol a cerut şi a obţinut şi el acelaşi lucru în 2004, motivând că vrea să poarte acelaşi nume cu tatăl său(...) Deci, dragă Prins Pol, dacă numele de Hohenzollern nu te coafează, poţi să ceri să te cheme Caraiman, dar nu Al României. Cum îţi sună?", scria Sebastian Bodu, într'o postare pe un cont de socializare la începutul acestui an.
Prejudiciul creat de Paul al României: 9.523.769 euro
Procurorii au arătat că începând din anul 2006, "în contextul în care formulase cereri sau intenţiona să ceară restituirea unor terenuri situate în apropierea Capitalei, inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional, o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului infracţional pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor".
În acest context "în perioada septembrie noiembrie 2005, la Primăria Snagov s-a înregistrat o cerere şi o revenire prin care inculpatul Al României Paul Philippe solicita restituirea a 47 ha pădure, teren situat în localitatea Snagov". În martie 2006, susţin procurorii, comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul primăriei Snagov a constatat că Paul Philippe al României îndeplineşte condiţiile pentru restabilirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa respectivă. Acest lucru s-a întâmplat deşi reprezentantul Ocolului Silvic Snagov s-a opus retrocedării.
"Imediat după intrarea în posesie, deşi a avut cunoştinţă de decizia din anul 1941 a ÎCCJ (decizie care recunoştea dreptul de proprietate al Statului Român asupra terenului în defavoarea Regelui Carol al II-lea) inculpatul Jecu Nicolae, în calitate de prefect, a emis titlurile de proprietate pe numele inculpatului Al României Paul Philippe", explică DNA, precizând că prejudiciul în acest caz a fost estimat la 9.523.769 euro.
Citeşte şi