Produsele acestea trebuie evitate în supermarket. Ţi-ar putea aduce moartea
Publicat pe 19.08.2017 la 19:20 Actualizat pe 19.08.2017 la 19:11
Anumite produse trebuie evitate, pentru ca sănătatea ta să nu fie pusă în pericol! Chiar dacă au un gust rafinat, bun, dulce sau acrişor, trebuie să ne gândim mai mult la sănătate şi mai puţin la papilele gustative.

Carnea tocată provoacă cancer
Pixabay
Anumite produse trebuie evitate, pentru ca sănătatea ta să nu fie pusă în pericol! Chiar dacă au un gust rafinat, bun, dulce sau acrişor, trebuie să ne gândim mai mult la sănătate şi mai puţin la papilele gustative.
Salata ambalată în pungi de plastic, taiată şi pregătită de mâncat. Bacteriologii ne avertizează că cele mai periculoase produse alimentare se află în supermarketuri, tăiate şi ambalate în pungi de plastic. Chiar dacă pe ambalaj scrie "pregătită de savurat", încă poate conţine anumite bacterii dăunătoare corpului, care pot induce boli digestive. Specialiştii recomandă să se cumpere legumele şi salata în forma iniţială, apoi spălată foarte bine.
Cârnaţii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat faptul că baconul, cârnaţii şi orice carne procesată provoacă cancerul. Nitriții care se află în astfel de alimente se transformă în nitrozamine, carcinogene puternice, în intestine. Carnea afumată poate conține, de asemenea, benzopiran, o altă substanță cancerigenă.
Ceaiul verde la sticlă. Un studiu recent a arătat că o băutură îmbuteliată, despre care se spune că este ceai verde, nu are nimic în comun cu ea. Ceaiul verde este renumit pentru proprietățile sale antioxidante. Imaginați-vă acum că o ceașcă de ceai real conține mai mulți antioxidanți, decât 20 de sticle de băutură. Se compune în principal din apă și zahăr.
Produse alimentare cu aditivi pentru fructe. Bomboanele şi iaurturile dulci poate arată bine, dar ceea ce este cu adevărat în interiorul lor sunt umpluturi de fructe care sunt ușor de produs şi de vândut. Conservanții, aromele și agenții de îngroșare le împiedică să se strice. Producătorii scriu sincer pe ambalaje că există aproximativ 20-40% extract de fructe în conţinut.
Maioneza. Maioneza constă, în mod tradițional, din ouă, oțet, ulei vegetal și condimente. Produsele pe care le cumpărăm în magazine au, de asemenea, conservanți, coloranți alimentari și stabilizatori. Maioneza "uşoară" conţine mai puţină grăsime (35%, în loc de 50%), dar pentru a se păstra grosimea şi gustul, se adaugă zahăr şi amidon. Raportul caloriilor este asemănător.
Amestecurile de condimente. Amestecurile de condimente sunt ușor de îmbinat cu aditivi mai ieftini. De exemplu, cassia este adesea vândută în locul scorțișoarei. Condimentele sunt mai bune fără glutamatul de sodiu, un intensificator de gust. Este inofensiv, dar face ca arome naturale ale alimentelor să pară insipide dacă sunt consumate în mod regulat.
Pâinea. Pâinea din supermarket este făcută din făină chimică albită (de exemplu, cu peroxid de benzoil, de asemenea folosit pentru a face explozii în filme). . Aluatul de pâine are, de asemenea, un agent de tratare a făinii care conține agenți de întărire a aluatului, amelioratori de gust, surfactanți etc. Toți acești aditivi îmbunătățesc calitatea aluatului și asistă la prelungirea datei de expirare. Este recomandată cumpărarea pâinii din brutăriile mici, unde procesul este unul natural.
Sursă: BrightSide
A.V.