Profesoară de la Medicină prinsă cu afaceri ilegale! Anchetatorii au rămas mască atunci când au aflat întreaga poveste
Publicat pe 06.08.2016 la 23:59 Actualizat pe 06.08.2016 la 23:34
Una dintre cele mai cunoscute profesoare de la Medicină a intrat în vizorul oamenilor legii, fiind acuzată de afaceri dubioase.
Una dintre cele mai cunoscute profesoare de la Medicină a intrat în vizorul oamenilor legii, fiind acuzată de afaceri dubioase.
Anca M., profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi, este acuzată că a făcut afaceri ilegale prin intermediul firmelor pe care le-a deţinut. Mai exact, două lanţuri de farmacii. Conform bzi.ro, după ce Anca M. şi soţul ei au luat cantităţi impresionante de medicamente de la diverşi furnizori, nu au mai plătit produsele farmaceutice, iar pentru a scăpa de datorii, au băgat firmele în insolvenţă, apoi în faliment. Mai mult, pentru a fenta legea, cei doi ar fi vândut firmele aflate cu un picior în groapă.
Totul a ieşit la iveală datorită lichidatorului judiciar, care consideră tranzacţiile au fost nişte ţepe clasice. "În cauza s-a dispus efectuarea unei expertize evaluatorii, care a stabilit o valoare de circulatie a autorizatiei de farmacie, la data transferului 30.938 euro fara TVA. Reclamantul a tinut a proba ca actul s-a incheiat in cei trei ani anteriori deschiderii procedurii, cu intentia partilor de a sustrage bunuri de la urmarirea de catre creditori sau de a le leza drepturile. (...) Apreciaza lichidatorul judiciar ca nu exista dubii in privinta intentiei de frauda din partea debitoarei. La data transferului, 14.09.2011, SC ... SRL inregistra datorii foarte mari (470.851 lei la 31.12.2011), iar multi creditori incepusera demersuri pe rolul instantelor de judecata pentru recuperarea creantelor (cereri de chemare in judecata, cereri de executare silita) si ca debitoarea cunostea ca transferul dreptului de proprietate asupra autorizatiei de farmacie duce la incetarea activitatii de farmacie si deci la lipsirea societatii de posibilitatea de a obtine venituri", se arata intr-o sentinta judecatoreasca.