Răceala îşi poate afecta grav creierul. Cum poţi scăpa de astfel de probleme
Publicat pe 20.12.2017 la 16:47 Actualizat pe 20.12.2017 la 16:56
A început sezonul răcelii, iar tot mai mulţi oameni se confruntă cu astfel de viroze. Este foarte important de ştiut că nu doar fizic răceala creează probleme, ci şi creierul este afectat.
A început sezonul răcelii, iar tot mai mulţi oameni se confruntă cu astfel de viroze. Este foarte important de ştiut că nu doar fizic răceala creează probleme, ci şi creierul este afectat, potrivit Girly.ro.
Modul de gândire, felul în care reacţionezi, starea de spirit toate sunt afectate pentru că un creier bolnav este un creier încet.
Specialiştii au vorbit despre efectele creierului în perioada în care eşti bolnav şi explică cum este acesta afectat. Astfel, în momentul în care sistemul imunitar începe să-şi activeze sistemele de apărare, proteinele dau peste cap procesele chimice din creier. Nervozitatea este unul dintre efecte. Pe de altă parte, tinzi să nu mai ai aceeaşi rapiditate în gândire, iar creierul nu mai are putere de a memora la fel lucrurile.
În continuare o să-ţi oferim şi câteva sfaturi pentru a scăpa de răceală.
1. Ia-ți vitaminele. Vitamina C este foarte importantă pentru organism, iar consumul de portocale și anans poate ajuta la păstrarea un sistem imunitar intact.
2. Odihnește-te mai des. Somnul regulat ajută la îndeplinirea cantității optime de odihnă.
3. Fă mai puțin efort fizic. Sportul este important, însă menajarea eforturilor fizice rămâne un proces esențial către însănătoșire.
4. Controlează nivelul de stres. Sănătatea mentală și cea fizică merg mână în mână.
5. Bea multă apă. A rămâne sănătos înseamnă a rămâne hidratat.
6. Nu sări peste mesele zilnice obligatorii. Chiar dacă nu prea ai apetit, indicat este să mănânci cât de regulat poți.
7. Salvează-ți energia, chiar dacă asta înseamnă să renunți la mesele cu prietenii sau la celelalte activități în care mai ești implicat.
8. Stai acasă, chiar dacă trebuie să mergi la muncă. Riști să-ți îmbolnăvești și colegii, pe lângă faptul că nici tu nu te odihnești.
9. Ferește-te de temperaturile scăzute. Bacteriile și virușii se înmulțesc în mediul rece.
10. Nu neglija igiena personală. Dacă nu ai timp să folosești săpunul, nu neglija totuși sanitarizantul sau șervețelele dezinfectante.
11. Dacă nimic nu dă roade, du-te și consultă un doctor. Dacă vrei să te simți mai bine, într-un timp cât mai scurt, doctorul este singurul avizat să te ajute.
Ține cont de aceste 11 sfaturi și poți lupta eficient cu răceala.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
O.P.