Redescoperă gustul de altădată! Covrigi de casă, dulci şi aromaţi
Publicat pe 31.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 31.05.2017 la 10:02
Dacă vrei să redescoperi gustul copilăriei, noi avem soluţia perfectă. O reţetă simplă şi foarte gustoasă.
Dacă vrei să redescoperi gustul copilăriei, noi avem soluţia perfectă. O reţetă simplă şi foarte gustoasă.
INGREDIENTE:
- 2 1/3 linguriţe de drojdie;
- O cană de apă caldă;
- O linguriţă de zahăr;
- 2 1/2 căni de făină;
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 cană de apă caldă;
- O lingură de praf de copt;
- Ulei vegetal
- Sare de mare;
- Trei linguri de unt;
Mod de preparare:
Combinaţi drojdia, apa caldă şi zahărul în vasul unui mixer. Se lasă timp de 10 minute pănă ce deasupra se formează spumă. Această indică faptul că drojdia este de calitate. Apoi se adaugă făina şi sarea. Se mixează timp de aproximativ cinci minute până ce aluatul devine moale şi neted. Se acoperă vasul şi se lasă la dospit timp de 30 de minute. Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200 de grade şi tapetaţi cu ulei vegetal o tavă de copt. Aluatul obţinut se aşează pe blatul din bucătărie şi se împarte în opt bucăţi egale. Într-un vas se combină apa caldă cu praful de copt, apoi se introduce vasul în cuptorul cu microunde timp de aproximativ un minut. Se rulează fiecare din cele opt bucăţi şi se formează fiecare în câte un covrig. Se unge fiecare covrig cu amestecul de praf de copt şi se aşează în tavă, deasupra se presară sarea de mare. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. După care se introduce tava la cuptor şi se lasă la copt timp de 9-10 minute până ce covrigii capăta culoarea maro-auriu. Imediat ce se scot din cuptor se unge fiecare covrig cu unt. Se servesc imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.