REȚETA ZILEI - VINERI: Brioșe cu zmeură, desertul de care se îndrăgostesc toți copiii mofturoși
Publicat pe 03.06.2016 la 17:17 Actualizat pe 03.06.2016 la 17:32
Sunt perfecte pentru weekend și se pregătesc extrem de ușor, așa că poți încerca și tu această rețetă cu care îi vei da gata pe toți membrii familiei.
Sunt perfecte pentru weekend și se pregătesc extrem de ușor, așa că poți încerca și tu această rețetă cu care îi vei da gata pe toți membrii familiei.
Dacă ai copii mici, îi poți face ajutoarele tale în pregătirea unor brioșe cu zmeură, care ți se se topesc în gură.
Ingrediente:
- 300 grame făină
- 115 grame zahăr
- 7 grame praf de copt
- 1 ou
- 250 grame de iaurt
- 4 linguri ulei
- 150 grame zmeură
Mod de preparare:
Etapa 1: În primul rând, se încinge cuptorul la 200 de grade şi se pregătește o formă specială de brioşe cu hârtiuţele adecvate.
Etapa 2: Într-o bol se amestecă ingredientele uscate – făina, zahărul şi praful de copt. Într-un alt bol se mixează oul cu iaurtul şi uleiul. După preferinţă se poate folosi un iaurt simplu sau de fructe – poți alege unul cu aromă de cireşe pentru a potenţa gustul zmeurei pe care o adaugi mai târziu.
Etapa 3: Amestecul de ou şi iaurt se adăugăm făinii cu zahăr şi se amestecă bine şi rapid, însă nu prea mult pentru a obţine brioşe pufoase. În cele din urmă se adăugă zmeura – dacă folosești zmeură congelată, se recomandă adăugarea compoziţiei înainte de a se decongela, astfel încât ea să îşi păstreze sucurile şi textura.
Etapa 4: După ce se amestecă bine compoziţia de brioşe, se împarte în cele 12 forme şi se introduc la cuptor pentru 30 de minute.
Etapa 5: Se lasă să se răcorească bine, apoi se pudrează cu zahăr vanilinat.
Poftă bună!
Sursa: petitchef.ro
V.M