REȚETA ZILEI - DUMINICĂ: Cel mai gustos și simplu de preparat vin fiert, chiar la tine acasă
Publicat pe 25.12.2016 la 14:55 Actualizat pe 25.12.2016 la 15:13
Când te gândești la vin fiert, te gândești la perioada sărbătorilor de iarnă. Este foarte bun să fie băut în serile friguroase și iată cea mai simplă și delicioasă rețetă, potrivit e-retete.ro.
Când te gândești la vin fiert, te gândești la perioada sărbătorilor de iarnă. Este foarte bun să fie băut în serile friguroase și iată cea mai simplă și delicioasă rețetă, potrivit e-retete.ro.
Toate condimentele se pot găsi cu ușurință în orice magazin și este foarte ușor de preparat.
Ingrediente:
750ml vin roșu sau alb
3 mere de dimenisuni mici
1 portocală
3 lunguri de zahăr
Condimente pentru vin:
1 baton de scorțișoară de 10cm
1/2 linguriță de coriandru
10 cuișoare
10 boabe piper negru
2 boabe nucșoară
3 boabe cardamon
1 steluță anason
Mod de preparare:
Se pregătesc condimentele pentru vin, sau se pot cumpăra direct din magazin, gata făcute. Cotorul de la mere se scoate, apoi se feliază subțire atât merele, cât și portocala.
Vinul se va pune la foc mediu într-o oală, împreună cu zahărul. După aceea, puneți condimentele într-o tigaie la foc mediu, unde vor sta până când începe să se simtă mirosul lor. Acestea nu trebuie să se ardă, nici măcar să se prăjească. Adăugați-le peste vin.
Țineți preparatul la foc, până când pe margine încep să se formeze bule, fără a fierbe(aproximativ 5 minute).
Puneți și fructele în vin, acoperiți oala și așteptați încă 5 minute.
Pentru a se putea servi, folosiți o strecurătoare în momentul în care turnați vinul în cană. Să aveți poftă!
P.S.: puteți mânca și fructele din vin.
S.O.