REȚETA ZILEI - DUMINICĂ: Ciorbă de potroace! Perfectă după mahmureala de după Revelion
Publicat pe 01.01.2017 la 19:25 Actualizat pe 01.01.2017 la 20:40
După marea petrecere dintre ani și distracție fără margini, o ciorbă de potroace este perfectă pentru orice persoană mahmură. Te pune imediat pe picioare!
După marea petrecere dintre ani și distracție fără margini, o ciorbă de potroace este perfectă pentru orice persoană mahmură. Te pune imediat pe picioare!
INGREDIENTE
- 500 grame de bucați de aripioare
- 400 grame de măruntaie (pipote, inimă, ficat)
- 2 cepe
- 400 grame: morcov, păstârnac, țelină
- 2 linguri de orez
- 20 boabe de piper
- 200 ml smântână
- 2 ouă
- leuștean
- un litru zeamă de varză murată
- 4 l de apă
MOD DE PREPARARE
Se toacă zarzavaturile mărunt. Într-o oală se pun 4 litri de apă cu o linguriță de sare și se adaugă carnea și măruntaiele, conform bucataras.ro.
Se lasă să clocotească bine și se aduna spumă făcute. După aceea, se pun zarzavaturile și piperul. După o oră de fiert se pune și orezul, după ce acesta fierbe aproximativ 10-15 minute, se pune zeama de varză murată.
Se mai lasă câteva minute la clocotit și se adaugă gălbenușurile bătute cu smântână și cu ceva zeamă din oală. După ce se ia oala de pe foc se adaugă smântâna bătută și se presară leuștean.
Ciorba de potroace se poate servi! Poftă bună!
D.S.