REȚETA ZILEI - DUMINICĂ: Mâncare de mărar, ca în copilărie
Publicat pe 22.05.2016 la 16:17 Actualizat pe 22.05.2016 la 16:50
Mărarul este unul dintre cele mai apreciate condimente și toată lumea iubește o ciorbă bună în care se pune puțin mărar.
Mărarul este unul dintre cele mai apreciate condimente și toată lumea iubește o ciorbă bună în care se pune puțin mărar.
Pentru cei care iubesc această plantă aromată, ei bine, există și o mâncărică de mărar, care se pregătește în mai puțin de o oră și care poate deveni senzația cinei.
Ai nevoie de:
- 4-5 legături de mărar,
- 3 cepe mărișoare,
- ulei,
- sare,
- piper,
- o linguriță rasă de făină.
Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt, apoi se pune la călit (înăbușit) într-o tigaie cu puțin ulei. După 1-2 minute, se amestecă în ceapă și mărarul spălat și tocat mărunt.
Când ceapa este ușor aurie, se toarnă un pahar cu apă, și se lasă mâncarea să mai fiarbă cca 10-15 minute la foc moale.
Între timp, într-o altă tigaie se face un sos alb din puțin ulei, sare și o linguriță rasă de făină, care se va stinge cu zeama din mâncare, după care se amestecă sosul în mâncarea de mărar.
După ce mai fierbe 1-2 minute, având grijă să amesteci des cu o lingură din lemn ca să nu se prindă sosul de fundul tigăii, mai adăugă sare, dacă este necesar, dă un praf de piper și închide focul, potrivit petitchef.ro.
Dacă vrei să aibă un gust și mai bun, poți pune și puțină carne afumată, iar gustul va fi unul cu totul special.
V.M