REȚETA ZILEI - DUMINICĂ: Pariziene cu brânză și stafide
Publicat pe 08.01.2017 la 21:20 Actualizat pe 08.01.2017 la 21:15
Ce poate fi mai bun decât un desert din brânză și stafide? Clasice și bune, parizienele cu aceste ingrediente completează perfect meniul zilnic, potrivit bucataras.ro.
Ce poate fi mai bun decât un desert din brânză și stafide? Clasice și bune, parizienele cu aceste ingrediente completează perfect meniul zilnic, potrivit bucataras.ro.
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru un desert pe cinste:
Aluat:
500gr făină
70gr zahăr
1 pliculeț drojdie uscată
260ml lapte
50gr unt
1 ou
un vârf cuțit de sare:
umplutură:
500gr brânză dulce(de vacă)
30gr stafide
1 ou
6 linguri de zahăr tos
esență de rom
1 lingură griș
Pentru a unge plăcinta, un gălenuș de on, 2-3 linguri de lapte și susan negru
Cum se prepară:
Se pregătește maiaua: drojdie, o jumătate de linguriță de zahăr, 50ml lapte puțin cald și 5 linguri de făină, apoi se lasă la cald timp de 20 de minute, pentru a crește.
Făina se va cerne într-un bol, iar oul ușor bătut se va adăuga în in mijlocul ei, odată cu zahărul, laptele călduț și untul moale. Frământați bine, până când nu se mai lipește aluatul de mâini. Acoperiți castrolul ci folie alimentară și se lasă 90 de minute într-un loc ferit de curenți.
Brânza se va pune într-un vas, apoi mai adăugați zahărul, esența de rom, zahărul vanilat și un ou. Amestecați până când compoziția se omogenizează, adăugând apoi și grișul cu stafidele. Amestecați bine din nou.
După cele 90 de minute, scoateți blatul presărat cu făină și împărțiți-l în șapte mingiuțe, pe care o întindeți cu sucitorul. Jumătate din rezultat trebuie crestat, ala ca în fotografie
Adăugați o lingură ”sănătoasă” din compoziția de brânză și rulați, așa încât crestătura să cadă deasupra. Puneți mingiuțele cu brânză pe tavă, pe hârtie de copt, și lăsați-le așa pentru 30 de minute.
Pentru a le unge, amestecați gălbenușul cu laptele, apoi dați cu lichidul obținut peste plăcintele, odată cu susanul negru. Se adaugă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, iar plăcintele se vor scoate după 20-25 de minute.
Poftă bună!