REȚETA ZILEI - JOI: Bomboanele de tei, desertul pe care copiii îl vor iubi imediat
Publicat pe 12.05.2016 la 08:45 Actualizat pe 12.05.2016 la 08:44
Nu există persoană care să nu iubească bomboanele, iar atunci când sunt preparate în casă, gustul lor este cu atât mai special.
Nu există persoană care să nu iubească bomboanele, iar atunci când sunt preparate în casă, gustul lor este cu atât mai special.
Potrivit etnobotanistului Pierette Nardo, există peste 200 de flori comestibile dintre care doar 50 prezintă interes gastronomic: violeta, trandafirul, macul, margareta, ciuboțica-cucului, caprifoiul, gălbenelele, mușețelul, mimoza, păpădia, trifoiul, borago, salcâmul, socul, teiul s.a.m.d.
Vă propunem o rețetă delicioasă, pe care o va adora toată lumea și cu care vei face furori printre invitați:
Bomboanele de tei
Ingrediente:
-1/2 de kilogram de flori de tei;
-8 grame de agar agar (gelifiant natural);
-1 litru de apă rece;
-3 linguri de miere
Preparare:
Pune florile de tei, fără frunze și codițe, într-un blender. Dizolvă gelatina într-un litru de apă rece lăsată să fiarbă timp de 3 minute. Adaugă mierea, toarnă lichidul peste florile de tei și pune blenderul la treabă.
Preparatul obținut se așază într-o formă dreptunghiulară groasă de aproximativ un centimetru. Lasă-l 12 ore să se “odihnească” la frigider. Decupează cubulețele și degustă-le! Copiii vor fi cei mai fericiți.
Mare atenție! Nu ofer preparate pe bază de flori persoanelor alergice la polen, informează secretele.com.
V.M
Citește și:
- REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane cu nucă de cocos de post! Sunt uşor de făcut şi te vei îndrăgosti de gustul lor
- BOMBOANELE naturale care te scapă de RĂCEALĂ şi GRIPĂ în două zile! Se fac în casă şi sunt DELICIOASE