REȚETA ZILEI - JOI: Chifle pentru hamburger făcute în casă
Publicat pe 02.02.2017 la 23:40 Actualizat pe 03.02.2017 la 00:11
Rețeta pentru cele mai bune chifle pentru hamburgeri v-o dezvăluim chiar noi. Cu siguranță veți impresiona pe toată lumea după ce le veți prepara.
Rețeta pentru cele mai bune chifle pentru hamburgeri v-o dezvăluim chiar noi. Cu siguranță veți impresiona pe toată lumea după ce le veți prepara.
INGREDIENTE:
600 gr faina
300 ml lapte
50 gr zahar
50 gr unt
1 ou
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata/proaspătă
seminte de in
chimen negru
MOD DE PREPARARE:
Se pune într-un bol făina, sarea, zahărul și drojdia, se adaugă unul topit, oul bătut și laptele călduț, puțin câte puțin, conform caietulcuretete.com. Se frământă până se obține un aluat care nu se lipește de mâini.
Se lasă la dospit până își dublează volumul, iar apoi se răstoarnă pe o suprafață de lucru care va fi unsă cu ulei. Aluatul se rupe în 8 bucățelele și se modelează. Acestea e pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă 30 de minute la dospit. Se pun semintețele și apoi se bagă la cuptor pentru 30 de minute.
Poftă bună!
D.S.