REȚETA ZILEI - JOI: Chifteluțe cu mozzarella și sos de roșii
Publicat pe 26.01.2017 la 18:15 Actualizat pe 26.01.2017 la 18:19
Este joi și avem o idei de preparat italienesc cu care în mod garantat vei impresiona dacă îl gătești. Chifteluțe cu mozzarella și sos de roșii, un preparat delicios care îți lasă gura apă.
Este joi și avem o idei de preparat italienesc cu care în mod garantat vei impresiona dacă îl gătești. Chifteluțe cu mozzarella și sos de roșii, un preparat delicios care îți lasă gura apă.
INGREDIENTE
Chifteluțe:
- 500 gr carne tocata de porc
- 1 ou
- 3 catei usturoi
- 3 linguri pesmet
- 1/2 legatura patrunjel tocat
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita cu varf boia
- 1/4 lingurita fulgi de chili
- 2 linguri parmezan razuit
- 100 gr mozzarella
- ulei pentru prajit
Sos de roșii:
- 3 rosii mari bine coapte
- 3 catei usturoi
- 1 ceapa mica
- 6 frunze busuioc
- sare, piper, oregano uscat
- 1 lingura ulei masline
MOD DE PREPARARE
Într-un bol mai mare se pun toate ingredientele pentru chifteluțe, mai puțin mozzarella. Amestecul se amestecă foarte bine până s-a omogenizat foarte bine, confom e-rețete.ro.
Mozzarella se taie în cubulețe de aproximativ un centimentru. Amestecul pentru chifteluțe se modelează sub forma unor biluțe, iar în interior se pune câte o bucățică de mozzarella.
Într-o tigaie se pune uleiul la încins, iar chifteluțele se prăjesc la foc mediu pentru a se pătrunde în interior.
Pentru preparea sosului de roșii:
Roșiile se opăresc și apoi se decojesc, iar ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Într-o tigaie se pune la călit ceapa cu usturoiul și o singură de ulei. Roșiile se vor mixa în blender sau se vor toca mărunt și se vor pune în tigaie peste usturoi și ceapă. Se lasă la fiert în tigaie cam 10 minute, iar spre sfârșit se pun frunzele de busuioc și se mai lasă un minut pe foc.
Chifteluțele cu mozzarella și sos de roșii se pot servi și cu paste.
Poftă bună!
D.S.