REȚETA ZILEI- Joi: Dorada la cuptor, un adevărat deliciu
Publicat pe 09.06.2016 la 16:05 Actualizat pe 09.06.2016 la 16:06
În ziua de Înălțare a Domnului, la 40 de zile după Paște, se recomandă să mâncăm pește, aliment care semnifică hrana Domnului. Mai jos veți vedea cum puteți prepara o plachie dobrogeană.
În ziua de Înălțare a Domnului, la 40 de zile după Paște, se recomandă să mâncăm pește, aliment care semnifică hrana Domnului. Mai jos veți vedea cum puteți prepara o dorada la cuptor.
Ingrediente:
• 1 kg pește dorada (eviscerat si fără solzi),
• 4 cartofi potriviți,
• 1 morcov,
• 2 buc ceapă,
• 5 fire usturoi verde,
• 5 linguri ulei,
• sare și piper după gust,
• 200 ml apă caldă,
• 1 lămâie,
• 1/2 legătură pătrunjel.
Mod de preparare:
• Legumele curățate și spălate le tăiem rondele. Usturoiul verde se curăță, se spală și se taie mărunt.
• Într-un bol amestecăm: uleiul, sarea, piperul și apa.
• Așezăm legumele într-o tavă adăugăm compoziția formată și amestecăm ușor.
• Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor la 200C pentru 25-30 min.
• În acest timp, crestăm peștii pe o parte (în 3 locuri), ținând cuțitul pe diagonală.
• Îi presărăm cu sare și piper pe toată suprafața cât și în interior.
• În crestăturile formate, inclusiv în interior adăugăm felii de lămâie.
• Îi păstrăm la temperatura camerei până legumele sunt gata.
• Scoatem folia de aluminiu și așezăm peștii deasupra.
• Îi ungem cu sosul format și se dau iar la cuptor pentru 25 min.
• Când sunt gata îi presărăm cu pătrunjel tăiat mărunt.
Se servesc alături de un pahar cu vin alb, scrie bucataria-romaneasca.ro.
R.P.